Следва

Софийски потайности - "Уилям Гладстон"

Петте спирки тази седмица

Един измислен свят, в който въображението на децата не може да се мери с нищо толкова силно. Така две 11-годишни хлапета, които...

Галерии преди 16 години

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Георги Стефанов
Моменти
(скулптура)
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont>
Изложбата разкрива вниманието, което е обърнал авторът на човека, неговите реакции и средата, в която живее.
Любопитно е, че този път отношението на човека към света е представено през погледа и усещането на животно. Животното променя не само себе си, но и своята форма.

Какво е накарало рибата да си изгради бодли, а костенурката да обърне костите си навън?<@SITE_URLstrong>
Предстои да разберем.

Галерия Минерва <@SITE_URLstrong>
от 9 Август (чт) до 9 Септември (нд)




<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. НЕФЕРТИТИ
Книгата на мъртвите
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont>
Ник Дрейк
<@SITE_URLstrong>
Изненадите следват една след друга...

Наричат я Съвършената<@SITE_URLstrong>, най-прочутата и красива жена в Древния свят<@SITE_URLstrong>. Управлява заедно със съпруга си Ехнатон<@SITE_URLstrong> най-могъщото, изтънчено и благоденстващо общество, което светът е виждал – империята, простираща се от Африка до Близкия Изток<@SITE_URLstrong>.
Но зад това привидно великолепие се води борба: Нефертити и Ехнатон<@SITE_URLstrong> дават началото на нова религия и построяват прекрасната и загадъчна нова столица Ахетатон<@SITE_URLstrong>, в която се прекланят на Атон<@SITE_URLstrong>, новия бог-слънце. Деликатното равновесие на властта над Египет<@SITE_URLstrong> е нарушено. На жреците са отнети традиционните власт и богатства, войската е неспокойна, заради назряващата в империята буря, народът негодува, че е загубил боговете си. Стари съюзи са под съмнение. Поколения, наследили власт и богатство, рискуват да загубят всичко.
И тогава, само дни преди съдбовния фестивал в чест на новата столица, Нефертити<@SITE_URLstrong> ненадейно изчезва. Самият Ехнатон<@SITE_URLstrong> тайно възлага на Раи Рахотеп<@SITE_URLstrong>, най-младия следовател от стражниците на Тива, прочул се със своеобразните си методи, да разследва изчезването й. Той разполага с десет дни да намери царицата и да я върне навреме за празненствата. Успехът ще го прослави – но провали ли се, семейството му ще умре...
Драматични загадки между стените на дворци, тайни коридори, гробници и килии за мъчения на фона на Египет<@SITE_URLstrong> във война със самия себе си... Вълнуващи приключения в размирна епоха.

Издателство Бард
<@SITE_URLstrong>Цена 11.99 лв.




<@SITE_URLp>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Мост до Терабития
Bridge to Terabithia
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>

САЩ, 2007, 95'
Режисьор: Габор Ксупо • Сценарий: Джеф Скотуел, Дейвид Петерсън • С: Тейлър Атфилд, Джош Хътчърсън, Ана-София Роб, Зоуи Дешанел
Приключенски, английски

Един измислен свят, в който въображението на децата не може да се мери с нищо толкова силно. Така две 11-годишни хлапета, които трудно се справят в реалния свят, си измислят нов, приказен и по-интересен.
Филмът е на продуценти на Хрониките на Нарния<@SITE_URLstrong> и ни вкарва в света на две хлапета, момиче и момче.
Джош<@SITE_URLstrong> е обикновено хлапе, което няма много приятели, но за сметка на това има голяма мечта - да стане най-бързия спринтьор в училище. Пред него обаче се изправя сериозно препятствие - новото момиче в града Лесли<@SITE_URLstrong>.
Джош<@SITE_URLstrong> не е особено доволен и отначало се държи грубо с нея, но скоро двамата стават най-добри приятели. И ги свързва не бягането, а фантазията, която им разкрива необятни светове.
Те заживяват в свой свят, наречен Терабития<@SITE_URLstrong>, пълен с всякакви вълшебни създания. Те са неговите крал и кралица и дори силите на злото не са в състояние да разрушат връзката им.
И независимо какво се случва около тях, те имат свое място, дом за безкрайните им мечти.
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.bridgetoterabithia.co.uk@SITE_URL
<@SITE_URLa>
CINEMA CITY
28 Август<@SITE_URLstrong> (вт) 11:15,
29 Август<@SITE_URLstrong> (ср) 11:15,
30 Август<@SITE_URLstrong> (чт) 11.15.
Цена на билетите 5@SITE_URL7 лв.




<@SITE_URLp>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

4. BEFORE & AFTER
Sofia Tango 
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Заведението е с елегантен интериор и носи духа на старите френски кафенета от 30-те години на миналия век. Буржоазната кьща на поетесата Мара Белчева<@SITE_URLstrong> се е превьрнала в заведение, в което можете спокойно да изпиете чаша горещо кафе с някой от вкусните им сладкиши. Менюто е добре подбрано, предлага интересни ястия в европейски стил.

BEFORE & AFTER<@SITE_URLstrong> е лобно място на голяма част от българските артисти – актьори, музиканти, поети, художници, предпочели уюта и вдъхновението, които притежава клубът.
Всяка неделя от 18:00 часа<@SITE_URLstrong> имате възможност да се пренесе в света на тангото, изпълнен с много страст и емоции.

BEFORE & AFTER
<@SITE_URLstrong>ул. Христо Белчев 12
981 60 88
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.club-cabaret.net
<@SITE_URLa>раб. време: 10:00–24:00




<@SITE_URLp>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

5. Изложба на антични портрети
Главата
(скулптура)
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont>
Изложбата представя творби от постоянната колекция на музея. Това са около 30 портретни скулптури<@SITE_URLstrong>, глави и бюстове, които маркират основните етапи и художествени направления в развитието на римското портретно изкуство от 1 – 4 в. сл. Хр. За първи път посетителите могат да видят шест мраморни глави от 1 – 3 век, които са част от фонда на музея. Освен античните бюстове изложбата включва пластики на съвременни български майстори, предоставени от НХГ, СГХГ и ателието на Светлин Русев<@SITE_URLstrong>.

Археологически институт с музей БАН
<@SITE_URLstrong>от 18 Юли (ср) до 28 Август (вт) <@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии