Следва

Сиена Милър - елегантна на всяка цена

Стилът и очарованието на Марион Котийар

Vogue селектира Марион Котийар за една от най-добре облечените знаменитости. Макар че много нейни визии извън червения килим...

Fashion преди 13 години

Vogue селектира Марион Котийар за една от най-добре облечените знаменитости. Макар че много нейни визии извън червения килим не сме виждали, този път не можем да спорим с библията, защото Марион е от онези ходещи вдъхновения, които трудно те оставят безразличен.

Типично по френски, тя има слаба, нежна осанка, бяла кожа, големи сини очи с бадемова форма и плътни устни. Понякога има онази ледена хубост, която смразява кръвта, друг път е топла като пролет с влажен поглед и романтични вълни в косата.

На червения килим обикновено я виждаме в класически бални рокли в деликатни, убити цветове в стила на 20-те, 30-те и 40-те. Актрисата споделя, че има слабост не само към модата на тези времена, но и към изкуството и архитекурата им.



Ако трябва да опишем стила й под светлините на прожекторите с три думи, те ще бъдат момичето на Dior – френски шик и студенина, придружени от блясък, женственост и зададъчност. Не случайно модната къща я избра за лице на Lady Dior.

Влюбихме се в последния й рекламен филм за марката Lady Grey London.



Марион признава, че снимките за фотосесии са трудна задача, защото не се чувства удобно, когато не играе роля и трябва просто да позира и да бъде себе си.



Въпреки това, погледът й и леко свитите устни прерязват страниците на списанията и разказват страстните си истории, независимо дали я виждаме във Vogue, Vanity Fair или като лице на Dior.



В ежедневието си тя не се различава много от повечето холивудски звезди – легингс, широк тишърт, черно сако, рокерски големи ботуши и федора. Или пък къса ефирна пола, топ, сако и пантофки. Любимците на Марион са деним, плетива, туид, шалове и любимите й шапки, които тя носи отново и отново.



Най-често ще я видиш как носи или ако не - поне си купува, шапка федора, но е забелязвана и с каскети и с големи плетени шапки.

Натуралната й френска красота няма нужда от грим, който да я подчертава, но всъщност, назови една френска актриса, която има. Сигурно е от климата или водата, която пият. Кой знае?!
 

More Fashion