Следва

Деян Донков и Кристина Милева готови за брак

Вдъхновението (Опиянението) на... Елен Колева

„Не всеки, който е популярен е личност. Това е съвкупност от много качества –личност си в присъствието си...

Лица преди 13 години

„Не всеки, който е популярен, е личност. Това е съвкупност от много качества –личност си в присъствието си, в отношението си…” казва актрисата Елен Колева във връзка с присъствието си в сесията на Домейн Бойар за  сред участници като Андрей Даниел, Анри Кулев, Мирослава Кацарова и други. «Тук всички са ЛИЧНОСТИ…”

Как Елен свързва личния си живот с изкуството, изкуството с виното, виното с любовта дни преди празника на влюбените разбрахме на топло капучино в един горещ разговор.

26-годишната актриса свързваме с филмите „Шивачки”, „Забранена любов”, постановки главно в Народния театър в София, а напоследък и с предизвикалата интерес връзка с по-възрастния мъж до нея Александър.

VS: Какво се случва около теб в момента, освен присъствието ти в медийте и коментарите относно любовния ти живот?
Е.К. Започвам репетиции в Народния театър на постановка от Ева Енслър - авторката на „Монолози за вагината”. Започва от средата на февруари. Очаквам и един проект, много добър, много качествен и хубав, но не знам дали ще стане, защото зависи от пари.

VS: Кино, театър, театър, кино… Казват, че българските актьори не са кино актьори. Къде се чувстваш по-добре?

E.K. Ти си загубен без публика, а аз съм творец. Усещането е много различно. Пред камера се чувствам много естествено. По-трудно е живото представление. В Хасково бяхме да играем пиесата „Как се научих да кормувам” пред ученици, които буквално не искаха да гледат и слушат. И аз се боря. … но аз не мога да се преборя с публиката. Без публика си загубен!

VS: Какво не би играла?
E.K. Ще ти кажа какво съм отказвала – роли, в които основното и водещото е било показа на тялото, без да е  оправдано по никакъв начин. Мисля, че има прекрасни жени с прекрасни тела дори не и актриси, които биха могли да изиграят по-добре от мен такава роля. Не мисля, че аз мога да впечатля чак толкова много хората с тялото си, колкото с играта.

VS: Залагаш на другите неща?
E.K. Бих искала… ако мога да избирам, бих искала да залагам повече на другите неща.

VS: Това има ли връзка с Александър, за когото се писа, че ти забранява подобни роли?
E.K. Истината е, че отказът от моя страна беше доста преди да имам връзка с него. Това просто е моето мнение по въпроса.

VS: Изигра ли вече ролята на живота си?
E.K. Не, абсурд. Иначе щях да се откажа. Марион Котияр изигра своята роля в живота си във филма "Едит Пиаф: Животът в розово". Сякаш Едит Пиаф се беше вселила в нея.



VS: Коя е ролята, която най-много те вдъхнови?
E.K. Анна от „Стари времена” на Харолд Пинтър.

VS: Ти си млада, но получи доста изненади от живота – добри роли, мъж, който възбуди много коментари за теб самата… Какво щеше да промениш, ако се върнеш назад?
E.K. Знаеш ли, много беше интересно. И не бих променила нищо. Животът ми в последните 7 години е една кардиограма – нагоре-надолу. Забавно е.

VS: Кои са хората, които са до теб?
E.K. Първо, животните – моят териер Хюго, чието име идва от филма „Маската” и кокершпаньолът ми Тифани - от „Закуска в Тифани”. Мъжът всички го знаят – Александър; приятелите – най-близките, такива, които останаха от детството.

VS: Най-подходящата компания за вино?
Е.К. Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

VS: Бяло или червено?
E.K. Бяло не обичам. За мен виното е червено. Покрай Александър започнах да разбирам от вина!

VS: Какво те вдъхновява?
E.K. Да работя с хора със свобода на духа, с които раждаме някакви неща заедно. Заедно! Да си обграден със свободни хора, където никой не налага мнението си на другите.

VS: Най-добрият подарък, който си правила?
E.K. Обичам много да правя подаръци, защото се наслаждавам на реакцията на човека срещу мен. Подаръците ми винаги са били мечтани, знам, че са искани, било то материални, пътувания или каквото и да е.

VS: Подарявала ли си вино?
E.K. Да и то на няколко души. Последно дори на Мондьо в предаването му занесох на Домейн Бойар новата серия Ars Longa.

VS: А получавала?
E.K. Да. Получавала съм много неща. Тифани, например!

VS: Кои са марките, които ти самата си подаряваш?
E.K. Mango е любимата ми марка за стил. Харесва ми Zara, Orsay, Bershka. Стилът ми е много различен, много строг, много артистичен. Привлича ме идеята да съм строга, но и папагал.

VS: Издай своята малка страст.
E.K. Имам много страсти. Гмуркането е последната ми. Предизвикателство е да се пребориш със себе си. Друга страст са танците. Също така писането.

VS: Къде ще отпразнуваш Свети Валентин?
E.K. Още не знам. Предполагам, че ще е изненада.

VS: А как си представяш най-романтичното и същевременно странно преживяване?
E.K. Двама под водата с чаша вино, например.

VS: Какъв ти беше късметът от баницата?
E.K. Любов.

VS: А ти какво си пожела за тази година?
E.K. Пожелах си да създам нови приятелства и да се грижа за тях, а не както досега да ги пренебрегвам. Второто ми желание – работа върху себе си. Започнах да ходя да танцувам Фламенко. Трето – работата! Да имам ангажименти.

VS: Пожелаваме ти го и ние!
Е.К.
Благодаря!

 

More Лица