Следва

Софийски потайности - "Три уши"

Петте спирки тази седмица

Мислили сте си някога, когато ви сервират вкусно ястие, кой стои зад приготвянето му?! Представвете си, че „зад кулисите” на ресторанта се крие...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Просвещение срещу фундаментализъм. Кому принадлежи езикът на изкуството?
<@SITE_URLfont>Публична лекция на Михаил Риклин и прожекция на филма „Отговорен за всичко!” (Анна Алчук, документален, Русия, 11 мин.), последвана от дискусия
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
В своята лекция Михаил Риклин<@SITE_URLstrong> ще опише и анализира събитията около провалената изложба „Пазете се – религия!” (Москва, януари 2003),<@SITE_URLstrong> правейки опит да предскаже последствията, които тя ще има върху съвременната култура. Кой има правото да интерпретира произведенията на изкуството? Има ли право някой (например артистът) да използва религиозни (християнски) символи в творбите си без да отдава значимото на факта, че те имат ритуална роля в църквата? Трябва ли творецът да поема рискове, защитавайки своя художествен език, или трябва просто да се подчинява на правото на най-силния (в повечето случаи този, който представлява интересите на държавата, пазара и т.н.)?
Михаил Риклин е носител на 'Leipzig Book Award for European Understanding 2007' <@SITE_URLstrong>
С подкрепата на Гьоте-институт България<@SITE_URLstrong>.
На руски език, с превод на български.

Вход: 2@SITE_URL1 лв.
24 Септември (понеделник), 18.30 ч.
Червена зала
Червената къща
<@SITE_URLstrong>
На снимката е прочутата картина на Южен Делакроа Liberty Leading the People against he Barricades<@SITE_URLstrong>, 1830


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. Авторска изложба на Никола Борисов във PhotoSynthesis от 29 Септември
<@SITE_URLfont>Мястото за фотография, хора и идеи представя Никола Борисов с една изложба на портретна и модна фотография
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
На 29 Септември, в 19:00 часа „Площадът" на SkyCity център<@SITE_URLstrong> отново ще се превърне в най-доброто място за фотография, хора и идеи в София.
Tози път с авторска изложба на Никола Борисов<@SITE_URLstrong>. Фотографът, който от 7 години работи в Италия с изключителен успех, се завръща на родна земя, за да отпразнува рождения си ден, подарявайки на публиката насладата от 50 голямо форматни модни и портретни фотографии.
Никола Борисов е роден в София през 1980 година<@SITE_URLstrong>. От 1999 е в Милано, където завършва Политически науки и международна икономика<@SITE_URLstrong>. Във времето, когато е студент, той открива страстта си към фотографията и постепенно е завлядян напълно от магията. Живее между София и Милано и работи като фотограф за прочути женски издания и световни модни марки, въпреки че голямата му страст си остават репортажите и уличната фотография.

29 Септември
„Площадът" на SkyCity център
19.30 часа
<@SITE_URLstrong>
(Изложбата ще продължи до 8 Октомври, всеки ден от 10:00 до 22:00 часа в SkyCity център (кв. „Гео Милев", ул. „Коста Лулчев" 52)

borissov.it<@SITE_URLa>



<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Нов симфоничен оркестър открива концертния сезон с две премиери
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

За първи път в света ще прозвучи симфонията на Любомир Денев – „Цветовете на нощта”
<@SITE_URLstrong>
На 24 Септември 2007 година, Понеделник, Нов симфоничен оркестър открива тържествено седемнадесетия си пореден сезон<@SITE_URLstrong>. Гала концертът в зала България от 19.30 часа ще бъде дирижиран от маестро Росен Миланов. За първи път ще прозвучи симфонията на Любомир Денев – „Цветовете на нощта”, специално написана за Нов симфоничен оркестър, както и премиерната за България – Шеста симфония на Антонин Дворжак<@SITE_URLstrong>. В програмата е включена и една от най-красивите симфонии на Бетовен - Осма.
Сезонът е под почетния патронаж на Н. Пр. Бертил Рут – посланик на Кралство Швеция.
Любомир Денев<@SITE_URLstrong> е избран да напише музика специално за Нов симфоничен оркестър в състезание с над 50 други композитори в конкурс, иницииран и подкрепен от посланика на Великобритания Н. П. Джеръми Хил и неговата съпруга Кейти Хил<@SITE_URLstrong>. Ден преди окончателното си заминаване от страната, диплопатическата двойка също ще присъствува в зала "България". Любомир Денев е един от обичаните и предпочитани български автори, популярен с майсторските си произведения в сферата на джаза, театралната и филмова музика, симфонични и инструментални пиеси.
Нов симфоничен оркестър е създаден<@SITE_URLstrong> през 1991 г. от музикалния критик Юлия Христова като арена за изява на млади български музиканти. Това е първата за България изцяло независима от държавата културна институция. Нов симфоничен оркестър бързо печели уважението на критиката и на любителите на класическата музика у нас, заради уникалния си репертоар и модерния си начин на работа. Оркестърът се финансира основно от доброволните вноски на над 110 участници в Годишния си фонд на различни компании, фирми, дипломати, интелектуалци, бизнесмени, общественици и почитатели на музиката.

24 Септември (пн)
Зала България
19.30 часа
<@SITE_URLstrong>


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 4. Без резервации
No Reservations
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
САЩ @SITE_URL Австралия, 2007, 105'
Режисьор: Скот Хикс • Сценарий: Сандра Нетелбек, Карол Фуш • С: Катрин Зита-Джоунс, Ерън Екхарт, Абигейл Бреслин, Патриша Кларксън
Драма, със субтитри, английски
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
noreservationsmovie.warnerbros.com
<@SITE_URLa>
Мислили сте си някога, когато ви сервират вкусно ястие, кой стои зад приготвянето му?! Представвете си, че „зад кулисите” на ресторанта<@SITE_URLstrong> се крие красива жена или красив мъж, които режат сръчно лук на филийки. Кейт е главен готвач<@SITE_URLstrong> в изискан ресторант в Манхатън<@SITE_URLstrong>, живее живота си с необуздана енергия и ентусиазъм в работата. Като един от добрите в Манхатънските ресторанти,<@SITE_URLstrong> Кейт<@SITE_URLstrong> държи да е перфектна. Става много рано всяка сутрин, за да изпревари конкуренцията си и предостави на клиентите си най-свежия избор за идващия ден.
Цялият идеален свят на Кейт<@SITE_URLstrong> се обръща, когато на сцената се появява Ник (Ерън Екхарт)<@SITE_URLstrong> като помощник глевен готвач и малката й племенница Зоуи (Абигейл Бреслин),<@SITE_URLstrong> останала под грижите на своята леля. "Без резервации"<@SITE_URLstrong> е комедия за любовта и онези мали неща в живота, които те карат да се чувстваш щастлив.

CINEMA CITY
CINEPLEX
Арена Запад
Арена Младост
22 -27 Септември
Билети: 5@SITE_URL7лв
<@SITE_URLstrong>


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. Ужасните родители
Les parents terribles
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
от Жан Кокто • Режисьор: Възкресия Вихърова • Сценография: Зарко Узунов • Музика: Петър Дундаков • С: Петя Силянова, Искра Донова, Лилия Маравиля, Сава Пиперов, Росен Белов
Театрална пиеса,
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Авторката на "Бернарда Алба" -<@SITE_URLstrong> пиесата играна в Народния театър преди една година, ще ни въведе отново в един частен дом с новата си постановка „Ужасни родители” на известния френски драматург Жан Кокто.<@SITE_URLstrong> Отношенията в семейството тук са в ново измерение. В пълната семейна каша няма тъга, а по-скоро една особена хитрост, с която си служат героите. Един изтънчено пресъздаден абсурд, в който всички членове на семейството твърдят, че са либерални, но отказват да излязат от своя „панаир” <@SITE_URLstrong>и да погледнат истината в очите. Отвореният край на пиесата цели да потопи в размисъл всеки от зрителите и поне за малко да ни накара да бъдем по непринудени в отношенията си.

Театър София
Голяма сцена
27 Септември (чт) 19:00 часа<@SITE_URLstrong>

More from View Sofia

More Галерии