•  

Face to face - Лора Карасимеонова–Стоева, бранд мениджър на Absolut

Зад бара стои бранд мениджърът и в същото време най-големият почитател на марката. Трябва ли всичко да е абсолютно, за да...
Зад бара стои бранд мениджърът и в същото време най-големият почитател на марката. Трябва ли всичко да е абсолютно, за да работиш за ABSOLUT, научихме от интервюто ни със самата нея -  Лора Карасимеонова - Стоева.

VS: Успехът на бранд-а зависи ли от истинската любов на бранд мениджъра към напитката. Пиете ли изобщо?
ЛК:
Според мен е важно бранд мениджърът да консумира и най-вече да препоръчва непрекъснато „своята” марка. Първо, това помага да „влезеш в обувките” на консуматора и да разбереш защо се консумира твоята марка. Второ, имиджът на марката се гради в голяма степен и от т.нар. „word-of-mouth” (споделяне от уста на уста) - какво ще си помислят хората, ако дори бранд мениджърът не си купува неговата марка? Аз самата харесвам марката Абсолют още от студентските ми години от учебниците по маркетинг, а по отношение на моя любим начин на консумиране на Абсолют – това са ABSOLUT CITRON с тоник, ABSOLUT MANDRIN със сок от грейпфрут или ABSOLUT FUSION коктейлите с намачкани пресни плодове. 

VS:  По-силен ли е махмурлукът след питиета на конкурента?
ЛК:
Махмурлукът се причинява от метинола в спиртната напитка – колкото повече метинол, толкова по-вредна е напитката за здравето. Количеството захар също влияе неблагоприятно на организма – колкото по-сладка напитката, толкова по-силно ще бъде главоболието. Именно затова вкусовите водки на ABSOLUT са без никаква захар – ароматът е толкова силен, че вкусовите рецептори възприемат напитката като сладка, но всъщност тя е само с натурални екстракти.
Моят съвет е винаги да се предпочитат висококачествени напитки (т.е. максимално пречистени от „вредните” алкохоли) и без захар. Идеален пример за такъв тип напитка е ABSOLUT във всичките му разновидности – гаранция за постоянното му качество е производството на водката на едно-единствено място в света – малкият град Охюс в Южна Швеция.

VS: Може ли да се прави истински "бизнес на чашка"?
ЛК:
Разбира се. Според мен е задължително да предложа алкохол от портфолиото на Максиъм, когато съм поканила някой на среща. Професионалистите от нашия бизнес знаят колко да изпият, така че бизнес разговорът да не бъде провален.

VS: Последното лято ухаеше на Круша, а есента?
ЛК:
Есента ще продължи да ухае на ABSOLUT-на круша, защото все още много хора не са опитали невероятната комбинация ABSOLUT PEARS със SPRITE и лимони. Но имаме и подготвена страхотна кампания, която е под мотото „Dance anywhere, anyhow, anytime”, т.е. танцувай навсякъде с новата опаковка на бутилката ABSOLUT DISCO, която е като огледална диско топка и може да се закачи на всеки таван. Кампанията ще има различни елементи, включително и специален сайт http://www.absolut.com/disco.

VS: Абсолютна форма постигате с? В?
ЛК:
Зимата обичам да карам ски – надявам се тази зима да има повече сняг по пистите от миналата, а лятото – да играя тенис. Когато намирам време за спорт се чувствам наистина в ABSOLUT-на форма, но за съжаление това не е достатъчно често. В друг план, чувствам се в ABSOLUT-на форма, когато чувам смеха на дъщеря ми или когато правя подарък на любим човек.

VS: Колко време ви е нужно сутрин, за да сте в перфектния си вид?
ЛК:
Сутрин имам ангажимента да приведа в „перфектен вид” не само себе си, но и дъщеря ми, която е на 3 години и ходи на детска градина. Обикновено ни е достатъчен 1 час, но напоследък е по-трудно, защото тя вече има желание сама да си избира дрехите за деня, а това отнема време. 

VS:  Ако отворим несесера ви сега в него има?
ЛК:
От гримовете, задължително си нося в несесера спирала и молив. Пила, пинсета, парфюм, крем за ръце са други „женски” неща, които постоянно са в мен – при положение, че повече от 10 часа съм извън вкъщи е важно да си нося в чантата най-необходимото.

VS: Най-много пари отиват в гардероба ви за? Абсолютният дизайнер?
ЛК:
За летни дрехи. Обожавам да пазарувам най-различни рокли, блузки, панталони – всички летни колекции ме зареждат с настроение, заради цветовете и ефирните материи. Тази година лятото беше дълго и горещо, което ми позволи да се сдобия с много летни тоалети, които сега ми е тъжно, че трябва да прибера. Надявам се пролетта да дойде бързо.... ABSOLUT-ен дизайнер е определено Жан-Пол Готие, който създаде специална модна колекция ABSOLUT GAULTIER, вдъхновена от формата на бутилката. За собствения гардероб нямам ABSOLUT-ен дизайнер – за мен е важно разнообразието и не съм лоялна към никой конкретен дизайнер.

VS: Абсолютният “хит” за есен 2007?
ЛК:
ABSOLUT-ен хит за есен 2007 ще бъде опаковката ABSOLUT DISCO, която ще се превърне в задължителна придобивка за всички модерни хора. Тя продължава серията празнични опаковки на ABSOLUT, които са като „втора кожа” на бутилката – през 2005г. опаковката беше бяла със снежинки, през 2006г. – златна, а тази година – огледална.

VS: Ако не в България, къде? Топ дестинация за есен 2007?
ЛК:
Есента и зимата е прекрасно да се пътува към страни, в които е топло по това време на годината – Тайланд, Мексико, Куба, Южна Африка... Отдавна си мечтая да посрещна Нова година на някой плаж по бански, но засега не ми се е случвало

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.