Следва

Даян Крюгер: Хората в Холивуд нямат стил!

Как го прави тя: Одри Хепбърн

Тя е прелестното момиче от култови кино ленти с късата прическа, дебелите вежди, слабата момичешка фигура и...

Fashion преди 13 години

Здравейте,

Вие сте моята любима медия за мода и стил.
Искам да ви поздравя и приветствам за невероятната ви рубрика "Как го прави тя"?
Още при четенето ме изпълни с невероятни емоции и интересни идеи.
Аз съм голяма ваша почитателка и посещаването на вашият сайт е мое ежедневно занимание.
Вие сте наистина една изключителни и новаторството ви в българската мода е прекрасно.
Бих искала да ви споделя,че съм огромна почитателка на актрисата Одри Хепбърн.
Бихте ли могли да публикувате статия в рубриката ви "Как го прави тя"? за Одри Хепбърн.
Информацията за стила и е наистина вълнуваща и интересна за мен.
Благодаря ви,

Дени Тодорова

Чудесното писмо на Дени беше само поводът за тази статия, причината е най-изящната - Одри Хепбърн.


Тя е прелестното момиче от култови кино ленти с късата прическа, дебелите вежди, слабата момичешка фигура и големите кафяви очи.



Одри Хепбърн е муза на няколко поколения и продължава да вдъхновява и след смъртта си. Остарява красиво, не изневерява никога на добрия си стил и поведение, сдържана, обожавана, благородна и талантлива. По-голямата част от живота си една от най-изящните актриси на всички времена посвещава на благотворителност.

С два брака зад гърба си и с двама синове и от двамата си съпрузи, актрисата винаги е била извън общия холивудски маниер на показност, злощастни връзки и проблеми със зависимости.

Родена в Белгия, мечтае да стане балерина и може би на уроците в детството си дължи изящната си стойка, после Одри заминава за Лондон, където се снима като модел. Открита е на Бродуей като актриса в пиесата "Джиджи", а последните дни от живота си прекарва в Швейцария. Живот като на кино, ако не беше трагичният й край през 93-та, когато умира от рак на 63-годишна възраст.



За да вземем назаем от стила й, трябва да знаем няколко факта – обича винаги да е семпла, изискана, за Хепбърн черното е цветът на модерната жена с добър вкус, защото никога няма да слезе от пиедестала си на най-елегантния цвят. Всички знаем, че тя популяризира малката черна рокля като понятие в модата и ако искаш да не грешиш никога, както го е правила тя – винаги залагай на абревиатурата LBD (little black dress).

Одри Хепбърн има много заслуги в модата, освен малката черна рокля, която след „Закуска в Тифани” се появява на всяко парти и всяка сватба в САЩ и Европа, сред любимите дрехи през 50-те са и правите панталони с дължина до под коляното (Capri), които актрисата носи с пуловер или блуза с поло яка - отново нейна запазена марка. Особено разпознаваем става стилът й когато ги съчетава с "балетните" пантофки. А късата й момчешка прическа дава на всичко такъв дух, че веднага искаш да пробваш и ти.

Пантофките пък носи с всичко, дори и с клошираните поли. Семпли, шик и лесни за изпълнение са стилистичните творения на актрисата, затова всеки може така. Тук тенденциите не играят роля в гардероба й – тя винаги държи на класиката и в класика се превръща всичко, което тя сложи.



Музата и близка приятелка на Юбер де Живанши също така превръща фишуто, или шалът около врата, с който се снима в "Римска ваканция/Roman Holiday" в истински дамски аксесоар. Но както и да се появи Одри, после става сензация – с панделка, с шал около главата, с шапка или с бяла риза – всичко това веднага става част от наследството на Одри Хепбърн.

Ако искаш да пробваш от неписаните закони на Хепбърн за добрия стил, трябва да разчиташ на неутрални цветове, черното, както вече казахме, е сред любимите й цветове, също така бежово, бяло…



Що се отнася до грима актрисата има няколко различни визии през годините. В ранните 50-те тя е с много гъсти вежди, които изостря с плътни мигли с много спирала, а големите си очи подчертава с очна линия на горните клепачи. Сенките за очи пък, ако искаш да постигнеш този зашеметяващ вид без да се натрапваш, трябва да са пак в неутрални цветове.

През 60-те години вече я виждаме в ярко червено червило. Малък трик на холивудските актриси тогава, и на Одри, е да излязат малко извън очертанията на устните, за да ги направят по-плътни. Но внимавай да не е твърде навън, за да не превърнеш добрия трик в лоша услуга на визията си. Скулите изпъкват много деликатно с руж в топли цветове.

Запази малките тайни на Одри и за дъщеря си, непогрешимата във всяко отношение икона винаги служи за добър пример не само в модата, но и в живота и в кариерата. Снимала е до най-големите красавци на Холивуд, Хепбърн  Хепбърн е била изкушена само от един - първият й съпруг Мел Ферър.
 

More Fashion