Следва

Война със Златките

Пред Somerset House в Лондон: Каролине от Stockholm street style. Да си блогър си е чиста работа

Тя е точно толкова висока, колкто всеки средно статистически модел. По-красива е от повечето и те пронизва...

Лица преди 13 години

Тя е точно толкова висока, колкто всеки средно статистически модел. По-красива е от повечето и те пронизва със зеленоокия си поглед отдалеч. Стилът й е съвсем умерен, студен и минималистичен - абсолютно отражение на собствената й страна. Съвсем по скандинавски облича само черно и бяло и залага на малките детайли, основно метални.

Казва се Каролин и заедно с близкия си приятел Даниел стои зад Stockholm Street Style - един от най-прекрасните стрийт блогове, който е в постоянния ни топ пет, признаваме. Само няма да издаваме на кое място е, но да знаете, че не е пето, малко по-напред е.

Срещнахме я случайно пред шатрата на London Fashion week в Somerset House, докато съвсем тихо, с котешки стъпки тя обикаляше между десетките модни жертви, чакащи поредното ревю. Винаги е много красива, а големият Canon, който не пада от ръцете, й отива повече от всичко. А пък и кой би отказал снимка от такова момиче?

Нямаше как да не се запознаем с нея, и след като тя ни направи няколко снимки, ние да не върнем жеста. Както и предполагахме, Каролин се оказа мила дама, която с удоволствие отдели няколко минути от времето си за едно топло еспересо и сладки приказки с нас, докато Даниел, с който тя се разбира само с поглед, изследваше с бутона на апарата си всички в околността.

А ето и какво от опита си тя сподели с нас:



ViewSofia: Здрасти, много добре изглеждаш, как си днес?
Caroline: Много мило, благодаря. Ами, изключително добре, опитвам се да не обръщам внимание на времето, усмихвам се на всички тук и се забавлявам най-вече защото всички са прекрасни, както и ти.

VS: Благодаря ти. Знаеш ли за нашия стрийт блог, за хората в София?
Caroline:
Да, всъщност го следя, един от многото, които често преглеждам.



VS: Кой беше първият ти пост, било е отдавна, но все пак, може би си спомняш?
Caroline:
Ами, не, наистина не си спомням. Може би е било нещо от сорта на „Здравейте, това сме ние...и т.н.”. Да, мисля, че беше нещо такова. Не си спомням с точност, все пак беше преди около пет години.

VS: О, това е доста, ти си била една от първите!
Caroline:
Така беше, аз започнах още когато това беше ново и интересно.

VS: Кажи ми колко често постваш в блога си, имаш ли си програма, разписание?
Caroline: Не. Публикувам снимки всеки ден. Може да е само една, може да са дори 6 или 7, зависи колко време имам за публикуване, а и колко снимки имам.

VS: Как започна?
Caroline:
Още бях ученичка, но беше лято и нямаше какво да правя. Обичах да сядам в кафенетата и да наблюдавам стила на хората и начина, по който се движат по улицата. Имах апарат, беше ми страст и в един момент просто започнах да снимам това, което виждам. И така се роди блогът, който направихме заедно с Даниел.

VS: Да, ти всъщност не си сама, той ти помага със снимките.
Caroline:
Абсолютно. Даниел е прекрасен, приятели сме и работим изключително добре заедно.
Почти по същото време започнах и моя личен блог. Сигурно знаеш, че блоговете са едно от най-известните неща в Швеция, всъщност вече навсякъде, и не беше трудно да добием публичност и много посетители, лесно се получи.

VS: Наистина се получава. Често въздишаме по твоите снимки.
Caroline:
Благодаря ти, много се радвам. Все още ми е странно хората да ме поздравяват и хвалят, но явно си вършим добре работата. Опитваме се да постваме доста, за да не ставаме мудни и скучни, интернет е динамичен и трябва да има постоянен поток на кадри.



VS: Работа, казваш. Така ли го приемате вече?
Caroline:
Ами, да. В началото беше просто блог, а сега е и работа. Аз не се занимавам с нищо друго, защото това ми отнема доста време, прекарано изключително добре.

VS: Как успявате да отидете навсякъде, да сте ексклузивни, защото вие не снимате само в Стокхолм, а на всички модни седмици, което е наистина страхотно.
Caroline:
Ние всъщност изкарваме добри пари от този блог, както казах работим, а блоговете ни с Даниел са притежание на голямо издателство. Имаме доста реклама и успяваме да си позволим да пътуваме непрекъснато, което работи в голяма полза за нас.

VS: А как един човек може да направи така, че да бъде забелязан от вас и да бъде сниман? Търсите ли нещо определено?
Caroline:
Знаеш ли, всеки притежава нещо прекрасно в себе си, особено когато е на модна седмица, всички се стараят изключително много, дори на моменти прекаляват. А ние публикуваме 99% от снимките, които заснемаме. А това, което човек може да направи, е просто да бъде себе си. Ние не сме критерии, а улавяме момента, добрия стилен момент.

VS: А влизаш ли на ревютата, виждам, че всеки ден си тук, но вътре не те видях.
Caroline:
Не, почти никога не посещавам модните ревюта. Защото, когато идеш вътре, просто губиш фокус, изпускаш важни моменти отвън, красиви хора, а ние затова сме тук, не заради новите колекции.

VS: Докога сте тук с Даниел?
Caroline:
Оше само три дни. После се прибираме в Стокхолм, за да съберем отново багажа си и веднаха летим за Милано. Малко е натоварено в момента, но си струва.

VS: Супер, оставям те да работиш, защото ние трябваше вече да сме в шатрата, май закъсняхме.
Caroline: Благодаря, предполагам, че често ще се виждаме.
 
Със съдействието на   


 

More Лица