Следва

Последни новини от Милано - част втора. Есенно-зимният сезон според големите в лукса

Забъркай си пролетни принтове

Принтовете тази пролет са почти толкова сигурни, колкото фактът, че днес е сряда. Но модните богове не искат просто да носи...

Fashion преди 13 години

Принтовете тази пролет са почти толкова сигурни, колкото фактът, че днес е сряда. Но модните богове не искат просто да носиш принтове този сезон.

Така едни се насочиха към райето, експериментирайки с всякакви размери и комбинации. Други, хванати здраво за флоралния принт, го издигнаха в пиедестал с огромни цветя принтирани върху дрехите. На по-високо ниво се издигна и леопардовият принт, като освен котешки шарки върху дрехите видяхме изобразени и цели котки.

Някъде между флората и фауната по дрехите пораснаха и плодове, като явен пример за това е Prada.

За пролет/лято 2011 те те изправят пред доста по-голямо предизвикателство – изискват от теб да ги смесваш. От опит знаем, че комбинирането на принтове има само два варианта за изход – спираща дъха визия или абсолютно ужасна.

В тази връзка ти подготвихме няколко правила за лесно смесване на принтове, за да изглеждаш като модна икона, а не като клоун.

1. Повтаряй един и същи мотив в различен цвят и с различна големина – като ситно и едро райе/каре или пък малки цветя и големи цветя.


Prada пролет/лято 2011, Jil Sander пролет/лято 2011

Най-нагледен пример ти дават Prada и Jil Sander в колекциите си пролет/лято 2011, които игриво поднасят райета комбинирани ситно и едро или разноцветно.

2. Стреми се към аутфит с шарки, които споделят общи мотиви.


Etro пролет/лято 2011

Например, в една дреха това може да са просто червени точки, а в другата червени точки и сини квадрати и т.н.

3. Смесвай шарки, които имат подобни принтове или форми.


D&G пролет/лято 2011, Сузи Бабъл

Например, горна и долна част с флорален или животински принт. Още по-сполучливо се получава, когато има съвпадащи цветове.

4. Шарки, които съдържат един и същи цвят си отиват.


Charlotte Ronson пролет/лято 2011, Prada пролет/лято 2011

В този случай получаваме ефект, дори и принтовете да нямат абсолютно нищо друго общо – така че спокойно можеш да смесиш камуфлажен принт и райе или цветя, стига в тях да имаш масленозелено.

5. Подобните материи обединяват различните принтове.


Bensoni пролет/лято 2011

В този ред на мисли е добре да носиш памук с памук, коприна с коприна и т.н.

Смесването на принтове звучи лесно и често е, но едновременно с това е бездънна яма, пълна с рискове. Давай смело и внимавай да не се подхлъзнеш.

Междувременно ни подскажи ти на кои принтове ще наблегнеш тази пролет в анкетата отляво.

 

Анкета

Кой е твоят пролетен принт?

More Fashion