Следва

Ели Гигова се утешава с нова кола и пълноценен сън

Editors' choice: Идеалният мъж - това съм аз!

Критериите на Бил Блас за идеалната жена ни вдъхновиха да се потопим в лично изследване на характеристиките на идеалния мъж...

Лица преди 13 години

Критериите на Бил Блас за идеалната жена ни вдъхновиха да се потопим в лично изследване на характеристиките на идеалния мъж.

Естествено, съвсем в духа на най-дамския ден в годината или поне най-набедения за такъв, да съумееш да събереш всички необходими качества и след това да ги намериш у точно един човек от мъжки пол си е малка утопия.

Затова вместо да мечтаем групово и след това да се бием за Колин Фърт, дамската част от екипа ни единодушно реши всяка да отговаря за сама себе си.

Ето за какво някои от нас мечтаят, а други се надяват, че имат.

Маша

Наскоро гледах драматизация на романа „Мъртви души” от Гогол и докато умът ми отнесено се мъчеше да дефинира идеалния според мен мъж, на сцената се появи младеж, чиито встъпителни думи бяха: „Дамите искат мъжете да бъдат безпрекословно идеални, да нямат дори и едно петънце!”. Осъзнавайки крайността на това твърдение, разбрах колко грешна представа имат за нас мъжете и колко сложно е всъщност да определим кои от тях са идеални.



Идеалът е фантазия, която най-добре превъплъщават филмите от 50-те и 60-те. Когато на екрана, под звуците на Moon river, се появи русокос американски мачо, всяка жена тайно бленува да бъде в прегръдките му, вместо Одри Хепбърн, а женските дрехи на Тони Къртис в една от емблематичните му роли, не отменат и капка от мъжествеността му.

Това, което искам да кажа е, че идеалното у мъжете е като добрият вкус към дрехите у жените – или го носиш в себе си, или не. Идеалният мъж отваря вратата пред теб, подарява ти цветя само защото е сряда и винаги, ама винаги ухае на одеколкон. Дори и петънцето не може да помрачи идеалното у него.

Гергана



Той съвсем не е идеален. Не носи винаги риза, няма навик да се бръсне всеки ден, понякога слага парфюм, понякога не, често забравя правилното шкафче, в което е бельото му, малко е бос в обясненията в любов, но пък…

… Как хубаво ухае на себе си, как ми прави кафе сутрин…

Идеалният мъж в представите ми е онзи, който никога не го е страх да си изцапа ръцете с моторно масло, може да сглоби шкаф от подръчни материали, да поправи електричеството без да вика майстор, винаги ме изненадва с любознателността си и информираността си, взима си душ за 5 минути, винаги носи шоколад в джоба си - специално за мен, никога не позволява в ръцете ми да има товар по-тежък от две списания и дамска чанта, рядко му се случва да мие чинии, но няма да пропусне да предложи помощта си, държи ме за ръка, може да се смее с глас на шегите ми, а аз два пъти повече на неговите, говори дълго, но и мълчи толкова, колкото си поискам, винаги пита как съм, забавлява се на лудостите ми, знае точно кой чифт обувки искам, винаги смята, че съм по-хубава от всеки друг път!

Елена



Харесвам безпрекословно МЪЖЕ, които:

1. Имат слаби и стройни бедра.
2. Могат да спасят човек от удавяне пред очевидци и в реално време.
3. Умеят да забравят за понятието "време" понякога.
4. Смеят се на смешките ми.
5. Понякога, но не всеки път, довършват мисълта ми на глас защото съм твърде изтощена, за да го направя аз.
6. Държат челото ми над тоалетната чиния, докато повръщам, все едно дали от вирус, махмурлук или бременност.
7. Знаят много.
8. Не се притесняват да спя с новата им риза.
9. Вярват безпрекословно в избора ми на техния парфюм.
10. Навити са на всякакви щуротии, щом в тях има стил.

Изобщо не харесвам мъже, които:



1. Се чувстват длъжни на 8-ми март да влачат зюмбюли навсякъде с характерна чупка високо в лакътя, сякаш това ги прави джентълмени.
2. Гледат тъпо.
3. Не могат да надскочат идеята за бира и цаца на крак в неделя.
4. Нямат идея колко струват едни хубави обувки.
5. На 28 вече са дебели.
6. Говорят за себе си повече отколкото за мен.
7. Склонни са на фатален компромис с материята на пуловера и т-шърта, а не дай Боже, и с тази на палтото.
8. Не обичат сладко.
9. Шофират лошо.
10. Не могат да схванат, че това, което наистина искам, е Шанел 2.55.

Мария



Не харесвам:

1. Мъж, който решава кръстословицата първи.
2. Мъж, който смята, че полата ми е прекалено къса, деколтето прекалено дълбоко и роклята твърде прозрачна, за да изляза така.
3. Мъж, на когото обяснявам шегите си.
4. Мъж, който ме поправя, докато му говоря.
5. Мъж, който се притеснява, че ще си намокри косата в дъжда.
6. Мъж, който отрича моята музика.
7. Мъж, който избира бавно в супермаркет.
8. Мъж, който не може да ругае и такъв, който ругае пред мен.
9. Мъж, който се променя, заради мен.
10. Мъж, който завижда.
11. Мъж, който не мечтае.

Харесвам:

1. Мъж, който ми отваря врата.
2. Мъж, с когото всеки ден е различен.
3. Мъж, който познава много хора.
4. Мъж, който би дал последните си пари, за да ми купи шоколад.
5. Мъж, който обича да ме слуша.
6. Мъж, който ме гледа влюбено, дори и да не е влюбен.
7. Мъж, който подарява лалета
8. Мъж, който не отрича, че външният вид има значение.
9. Мъж, който се развива.
10. Мъж, който слуша моята музика.
 
Нели

Той – идеалният! Не, няма такъв филм! Защото идеалният мъж – това съм аз!
И когато си сменям крушката сама, и когато отпушвам задръстения канал и когато карам колата на арабската автомивка до нас.

И не защото съм феминистка или обратна. По-лесно е просто!
Ако трябва той да свърши нещо от тези, иначе така дребни и незначителни за неговата велика същност неща, вероятно ще ми поникне брада. Докато чакам! А аз не искам да чакам!

Защото:
Първо, ще вземе лист и химикал и дълго ще пише списък на нещата, които трябва да свърши. А това е изнервящо. Крушката трябва да светне сега. Веднага!

Второ, ще установи, че трябва да излезе до магазина за строителни или електроматериали, за да купи един милион ненужни неща, които си е написал в списъка. И не защото не разполага с тях, а защото е по-лесно, вместо да отвори шкафа с резервни крушки и отвертки. А това са излишни разходи.

Трето, ще се върне след три часа (в добрия случай), защото междувременно е срещнал съседа от втория етаж и заедно са отишли у тях да умуват възможно ли е да сглобят разбития му гардероб или е по-добре да се купи нов. Естествено – нов! А това е времето, през което аз вече ще съм свършила всичко сама.

Четвърто, след като се върне, ще установи, че е време да подремне. А на мен ще ми се прииска да го фрасна с нещо по-тежко от възглавница по умната глава.

Пето, след като стане, ако е достатъчно наблюдателен, ще забележи, че каналът е отпушен, крушката сменена, а колата… о, тя се е самопочистила. Те нали сега колите са едни такива, умни!!! Но това е, ако е от изключенията, в останалите случаи дори ще е забравил завинаги какво е трябвало да поправя. А това ще е причина да ме заболи глава. Поне за три дни!

А идеалният мъж съм аз, защото:
Първо, справям се и без списък. При това бързо, без да мрънкам и да пиша концепции.
Второ, имам стълба и да стигна до изгорялата крушка на тавана не ми е проблем. И свят дори не ми е завива от това.

Трето, не понасям празните приказки с отегчени съседи, а още по-малко за изпотрошените им гардероби и никога, ама никога не бих им посветила повече от едно съвместно пътуване в асансьора.

Четвърто, никога не бих си губила времето в подремване по никое време. От сън спомени няма, а бръчките нямат нищо общо със съня.

Пето, когато си свърша работата сама, знам, че тя наистина е добре свършена и не е нужно да проверявам това така ли е. Което си е чиста проба спестено време.

Сори, момчета! Не ронете сълзи! Във вихъра на високите технологии наистина идеалът ни за вас е твърде изместен. Към самите нас! Но за това имате вина и вие.

А романтиката? Романтиката свършва някъде около 17-те, след това въпросът „Какво искат жените” е равнозначен на израза „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!”

А сега, понеже съм идеалният мъж, отивам да купя една саксия за гаджето на сина ми!

Първо, защото той няма да се сети.

Второ, защото ако се сети, ще купи роза, а това е клише.

И трето, ако й писне от дълбокомислието му, винаги може да го замери със саксията.
От любов, естествено!
 

More Лица