Следва

Стрийт стайл вдъхновения за седмица, изпълена с настъпваща пролет

Style lessons: Добрият стил е този, който подхожда на характера ви, съветва жените Албер Елбаз

Всяка жена изглежда добре, когато се постарае да е така, но как да изглеждаме и да се чувстваме добре в кожата и...

Fashion преди 13 години

Всяка жена изглежда добре, когато се постарае да е така, но как да изглеждаме и да се чувстваме добре в кожата и дрехите си само с няколко прости правила, ни подсказва един материал, който взехме назаем от британския InStyle.

Прагматик по природа, мъжът с папийонките Албер Елбаз, създава дрехи, съответстващи на начина на живот, който водят дамите. Зад успеха на модния гигант Lanvin стоят няколко правила, към които Елбаз упорито се придържа и които ще са ти много полезни, когато всяка сутрин се изправяш пред гардероба си с въпроса, а какво да облека днес:

Първото важно правило е: Начинът, по който се обличаш, трябва да съответства на твоя характер. Съвременната жена е силна, целеустремена личност и нейният гардероб трябва да отразява това. Поради тази причина се наблюдава тенденция, насочваща към практичното, което в никакъв случай не означава скучно.



Пример за това как можеш да изглеждаш ослепителна в удобни дрехи е Блейк Лайвли, която много дизайнери обявиха за популярна модна икона точно поради тази причина.

Второ, винаги избирай своя размер дрехи. В днешно време жените буквално могат да си купят по-големи гърди, плосък корем или нов цвят на косата. Елбазz не защитава тази суета, но знае, че в природата на всяка жена е да се стреми към съвършеното. Ако искаш да увеличиш обема в бюста, визуално се постига с детайли като жабото, цветните принтове, къдрите и наборите в горната част. Ако искаш да не натоварваш долната - избери кройка на панталон, която няма да увеличи размера на дупето или бедрата ти.



Според нас чудесен пример за това правило е удобният, женствен и елегантен за всяка фигура стил на София Копола, при която задължително има риза и панталон с перфектната кройка - широк, в горната част с коланче в талията.

Довери се на огледалото е третото много важно правило. Винаги можеш да получиш съвет от дизайнери и модни редактори относно това, кое е актуално и се носи през този сезон, но в крайна сметка най-добрият съветник е огледалото. Ако спреш и се загледаш, то ще ти подскаже какво ти стои най-добре. Довери се най-вече на интуицията си и не се ръководи от чужди стандарти.

Обувките са, за да се ходи с тях. Ужасените погледи на моделите след няколко спъвания на подиума, принудили Елбаз да замени високите токчета с ниски и по-удобни за ходене обувки.
Резултатът бил зашеметяващ – моделите се движели по-грациозно, по-уверено, а телата им излъчвали чувственост и женственост. Водещият дизайнер препоръчва обувки, които създават усещане за лекота и стабилност.



Тук за такъв пример веднага ни изниква в съзнанието стила на Първата дама на Франция, Карла Бруни-Саркози, която за да спести от височината си, до съпруга си винаги е на съвсем ниски обувки и въпреки това - изключително елегантна.

Най-важният урок от Албер Елбаз обаче е да се доверяваме на инстинктите си и да се научим да носим това, което обичаме, защото модата е удоволствие, също като да ядеш шоколад... но без калории.
 

More from View Sofia

More Fashion