Следва

Фреш или букет?

Коя е Mary-Kyri и защо всички си падат по нейните обувки

С нея се запознахме в Париж по време на експозициите, част от седмицата на модата, без да предполагаме, че...

Fashion преди 13 години

С нея се запознахме в Париж по време на експозициите, част от седмицата на модата, без да предполагаме, че нейните обувки са по краката на Кайли Миноуг, Черил Коул, Парис и Ники Хилтън, Ким Кардашян и все прочути поп звезди и старлетки. И се оказа, че е амбициозна австралийска, която прави всичко, за да постигне мечтите си.

Историята на Мари Кюри с обувките започва още в ранна детска възраст, когато е обсебена от високите токове на майка си, почти като всяко трето дете.

Нейната страст продължила и в тийнейджърските години, когато в нейната ахилесова пета се превръщат дизайнерските обувки на висок ток и хилядите, похарчени за тях стават проблем. Ето това се казва да превърнеш манията си в професия.

Днес вече Мари Кюри е нещо като австралийската версия на Маноло Бланик. За работата си ни сподели, че от самото начало ултра високите обувки я обсебват тотално заради способността им да превръщат всяка жена в истинска дама, елегантна, стройна и винаги на върха. „Освен това са много секси”, казва още Мари.



Австралийката се дипломира като моден дизайнер през 2003, а през 2005-та вече работи по своята първа колекция. За да осъществи мечтата си да прави собствени обувки обаче, Мари продава колата си, за да купи билет до Италия, където има уговорена работа в една от най-престижните фабрики за обувки, които произвеждат за велики марки като Fendi, Guiseppe Zanotti и Vicini. Това определено й дава нужния ноу хау, за да започне моден бизнес и мечтата й се реализира още на следващата година, когато колекцията й ‘Virago’ е вече по магазините в Австралия и Нова Зеландия.



Мари пази репутацията си на луксозен лейбъл оттогава с афинитета си към красивото и изящното. Нейните обувки вече се продават освен в родината й, и в Англия, Америка, ЮАР, Япония и Париж. Обувките й стоят в бутици редом до такива като Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Christian Louboutin и Guiseppe Zanotti.



Последната колекция на Мари есен-зима 2011-12 е създадена от висококачествена кожа със сложни детайли. Великолепна и вече звезда въпреки че е сравнително млад дизайнер.

V. S. До колко сантиметра височина стигат обувките на Мари Кюри?
11 сантиметра, като добавям малка платформа около 2.3 см, която ги прави много удобни, въпреки височината. Затова и всички жени ги обожават.

V. S. Колко чифта обувки са достатъчни на една жена, за да е щастлива?
Много, никога не са достатъчни обаче (смее се). Шегувам се, това важи само за мен, аз съм обсебена от тях. Но една жена винаги трябва да има поне два чифта високи обувки, защото те могат тотално да променят визията й и дори самочувствието й.

V. S. Цветовете, които никога няма да се измориш да използваш при обувките?
Кремаво и розово - женствени и елегантни цветове.

V. S, Безспорно! А за какви жени са създадени обувките Mary-Kyri?
Елегантни, необикновени, страстни, но истински героини в живота. Жени, които не се страхуват да изразяват своята индивидуалност и такива, които не ги е страх да се качат на 11 сантиметра, дори и да не е за специален повод. Моят дизайн също така няма възраст, аз внаги съм смятала, че обувките просто трябва да отговарят на характера ти!

More Fashion