Следва

Азис

Училище по изкуства Випуск 2011

Ако детето ви има талант или просто искате да получи добра основа по изкуствата, можете да го насочите към...

преди 13 години

Ако детето ви има талант или просто искате да получи добра основа по изкуствата, можете да го насочите към такова училище или просто да го запишете в Училище по изкуства, организирано от Музейна галерия за модерно изкуство.

Утре е официалното открива и на випуск 2011! 26 МАРТ от 10:30 на ОБОРИЩЕ 10.

На 26-ти март ще научите лично от Деница Атанасова, президент на Музейна галерия за модерно изкуство, за идеята на новата образователна инициатива на МГМИ, програмата и формата на обучението.
Ще имате възможността да се запознаете и с нашия преподавател Юлиян Найденов и да му зададете въпроси за курса и обучението.

Каква е концепцията на „Училище по изкуства“

Следвайки практиката на най-престижните музеи и галерии по света, „Училище по изкуства“ предоставя изключителна възможност на учениците в школата да творят и опознават шедьоврите на изкуството от края на 19-ти век до наши дни сред уютната атмосфера на галерията, заобиколени от произведения на световнопризнати художници като Пабло Пикасо и Салвадор Дали.

Децата ще се срещат на живо и с художниците, гостуващи в Музейна галерия през годината. Първата подобна среща е с американския поп арт артист Робърт Марс, който пристига за откриването на изложба „Следвоенно и съвременно американско изкуство” в края на март.

Заниманията целят да развият способностите на децата да наблюдават и възприемат околната действителност, да се ориентират в качествата и свойствата на предметите, които ще изобразяват, да мислят образно.
Многообразието на изразни средства и интерактивния подход в обучението ще подхрани интереса на учениците към изобразителната дейност, ще стимулира творческата изява и въображението на децата, ще спомогне за формиране на естетически вкус.

Формите на изобразителна работа включват рисуване по натура, по памет и по въображение. Успоредно с приложните занимания ще се разглеждат произведения от различни жанрове (илюстрации, живопис, графика, скулптура и приложни изкуства). Випуск 2011 ще се запознае по забавен и вълнуващ начин с някои общи насоки и тенденции в областта на модерното и съвременно изкуство. Децата ще научат любопитни и знакови моменти от творческата история на световноизвестни художници, ще усвоят изкуствоведски понятия и термини, ще развият умения за оценка и подбор.

Ще се обърне специално внимание и на авторите от богатата колекция на Музейната галерия за модерно изкуство, сред които Пикасо, Дали, Миро, Матис, Шагал и много други знакови имена.

Педагогическият екип, изготвил програмата, планира изобразителната дейност да се осъществява в синтез с други изкуства като музика, литература, танц и др. Задачите ще се изпълняват индивидуално и в екип. Работата в групата приключва с обсъждане на произведенията (конферанс).
 

More from View Sofia

More