Следва

Абитуриентски аутфит за 200 лева. Как го направиха в TeenViewSofia

Аз ще бъда с чудна рокля, ших си я сама. Ето как!

Открихме нещо страхотно и гениално, точно каквото търсехме и решихме да го споделим.

Fashion преди 13 години

Открихме нещо страхотно, точно каквото търсехме и решихме да го споделим. Тази рокля и кадър въобще са сред любимите ни стрийт стайл кадри напоследък. Какво е интересното в нея?

 Ами, тя е гениално проста, както обичаме да казваме и сега ще ти докажем, че е гениално просто да си я ушиеш и сама. Всички благодарности отиват към Анди от Style Scrapbook която ни показа този лесен начин за постигане на нещо ефектно.

И така, започваме...

Нужни са ти около 2-3 свободни неделни часа, шевна машина, доза сръчност, стара вталена бяла риза, парче неоновожълт плат и най-вече желание.

Първо поставяш ризата на плоска повърхност и с помощта на шивашки метър и иглички "изправяш" долната й част. Можеш да си помогнеш и с креда.



Режеш смело в права линия на нивото на ханша.



Неоновият плат трябва да бъде предварително скроен с под формата на правоъгълно парче плат с дължина на широката страна два пъти колкото ширината на ризата. Не забравяй да оставиш 2-3 сантиметра аванс за подгъв.

Подгъваш едната дълга страна на неоновото парче на машина с около 2 саниметра подгъв а другата страна оставяш просто отрязана.



Маркирай с игличка средата на гърба на бялата риза и оттам започни да "прикачваш" с иглички неоновия плат.



Когато привършиш всичко трябва да изглежда така. Дано не си забравила да обърнеш ризата наопаки.



Когато неоновият плат е прикачен напълно, тогава е време да започнеш да боравиш с тежката машинария. Настъпваш здраво педала на шевната машина и правиш бърз и задължително прав шев, за да зашиеш неоновото парчре за бялата риза.



Когато свършиш и с това ти остава само да зашиеш двете страни на неоновия плат отзад на гърба на ризата. Помогни си с иглички.



И май приключихме с работата с работата. Обръщаш ризата и ако всичко е минало добре пред теб ще се откие тази гледка.



И Voila! Ето я прекрасната рокля. Ако си сред по-сръчните можеш да добавиш и малки неонови външни джобове на долната част. Ако ли не, и така е готино.

А резултатът от добре свършената работа е приблизително такъв:



 

More Fashion