Следва

Breathtaker: Намалени обувки, пълни с пролет

Как го прави тя - Клаудия Шифър

Тя е на 40 години, майка на три деца, но дори в собствените си възприятия, изглежда по-добре от всякога.

Fashion преди 13 години

Тя е на 40 години, майка на три деца, но дори в собствените си възприятия, изглежда по-добре от всякога.

След като прави първите си пробни снимки преди доста години, Клаудия е убедена, че ще се прибере вкъщи без работа. Тийнейджърката не се възприема като красавица и смята, че фотографиите ще го докажат. Времето обаче и показва, че изключително много греши.

Казва, че дължи тялото си на Пилатес три дни в седмицата, комбиниран с йога упражнения и никога не би инжектирала Ботокс в лицето си.

Най-любимото й нещо в света е времето със семейството й и отделя всяка свободна минута на децата и съпруга си. Клаудия обича да чете (не най-типичното занимание за един модел, според общото схващане). Често прекарва време с децата си, четейки им детски книги, вглъбява се в книги за изкуство и фотография или просто се губи във въображението си, потопена в хубав роман. Сред любимите й заглавия са Ambroise Vollard’s Souvenirs d’un marchand de tableaux и Pierre Assouline’s L’homme de l’art.



Моделът обожава безвременните, удобни и небрежни кашмирени пуловери като тези на Iris von Armin, които купува от години в черно, кафяво и цялата есенна гама.

Джинсите са must havе, като предпочитанията й се спират на MiH, Seven, и Hudson.

За дните, когато иска да носи нещо удобно, но все пак да се чувства шик, Клаудия се спира на рокля с A-линия. Ако тя е много къса отдолу слага черни непрозрачни чорапогащи, които правят краката й страхотни (едва ли е само от чорапогащите).

Любим аксесоар на модела са слънчевите очила, зад които често се крие, след дълга нощ с децата. Не предпочита конкретен модел, но често избира с етикетите на Stella McCartney, Dolce & Gabbana и Chanel.

Не може да живее без Интернет, който използва, за да търси информация и да пазарува. Най-често посещаваните от нея места в мрежата са Net-a-Porter, Little Fashion Gallery, Alexandalexa, Amazon.

Когато пътува, Клаудия разчита на пътната чанта на Louis Vuitton, която е в перфектния размер за ръчен багаж. В нея винаги побира одеалото от кашмир, което има от началото на кариерата си. „По време на пътуванията ми се опитвам да спя, когато и където мога, а това одеало е като второ кожа.”.

More from View Sofia

More Fashion