Следва

Леопардово райе

Как го прави тя - Нана от Oh Land

Нана Уланд Фабрисиус е истинското име на приказно красивата вокалистката на Оh Land датчанка с музикални залитания по Бьорк...

Fashion преди 12 години

Нана Уланд Фабрисиус е истинското име на приказно красивата вокалистката на Oh Land – датчанка с музикални залитания по Бьорк и Дейвид Бауи и модни - по Balmain, Sonia Rykiel и Missoni, които я изстреляха не само в музикалните висини, но и редом до модни тийн икони като Кейт Босуорд и Алекса Чънг.

Майката и бащата на Нана са съответно оперна певица и органист, така че, балетното й минало не е изненада за никого. От танците я откъсва сериозна травма на крака, но любовта й към сцената не я пуска толкова лесно. Така Нана залага на другата си дарба, наследена от майка й – пеенето. Има уникален мек глас, който нежно вплита в ектро-поп музика и с който омая нас, а и не само. В момента пее с банди като Francis and the Lights и Scissor Sisters. Плюс това е собственик на страхотното тяло на балерина, меко зелен поглед и плътни устни, подредени перфектно по изразително лице.

Израства под звуците на класическа музика, примесена с Beatles, The Prodigy, Portishead и Бьорк, а личната й модна икона е собствената й сестра, която с единадесет години преднина редовно й носи модни списания от Лондон, където по това време учи за дизайнер, а сред любимите им марки някога са били Prada и Adidas.


рокля KTZ, обувки Christian Louboutin, винтидж шапка

До скоро майка й често е шиела дрехите й, от които все още носи пелерина с копринена подплата. Любимата й дреха за сцена пък е рокля тип кимоно с принт на птица, направена от нейни приятели.

Днес красавицата живее в Бруклин и признава, че енергията на двете места е на съвсем различни нива. Наричат жителите на Копенхаген латиноамериканците на Севера, в Дания всичко се случва по-спокойно, докато в Ню Йорк нещата се оказват много бързи. Тя намира и разлики в стила - нюйоркската мода е много по-мрачна, скулптурна и вдъхновена от рока и по-малко женствена, докато в Копенхаген нещата са игриви, цветни, смахнати и дори една идея цигански.


сако Sonia Ryikel, рокля Christopher Kane, обувки Miu Miu


За да се успокои преди участия Нана се разхожда в кръг и „затопля” гласа си. Убедена е, че вървенето държи нервите далече.

Певицата описва себе си като номад и признава, че дори няма гардероб, държи всичко в куфар, който никога не разопакова. Винаги носи със себе си скицник, шапка, стария си фотоапарат Leica, блясък за устни и възглавница.



Солистката на Oh Land неведнъж е казвала, че музиката й е вдъхновена от детски книги, а колкото се отнася до стилът й, едва ли някога ще порасне. Обича всичко, което е забавно и глуповато, като пръстен с мини снежна топка и всякакви котешки детайли.

 За финал ти подаряваме малко от нейната енергия в звук и картина. Заповядай!

 

More Fashion