Следва

We love: Дует от две жилетки

10-те най-стилни двойки майка-дъщеря

Случва се да укоряваме стила на родителите си или поне този, който познаваме днес, но попадайки на стари снимки на мама или...

Fashion преди 12 години

Случва се да укоряваме стила на родителите си или поне този, който познаваме днес, но попадайки на стари снимки на мама или ровейки в гардероба й не един или двама от нас са откривали истински съкровища.

Според проучванията стилът по-често се предава в поколенията, отколкото да се отхвърля и това не е изненада. В най-ранните ни години, мама е избирала дрехите ни, спрямо своите виждания, а не спрямо нашите. Така с времето, вместо рязко да променяме този вече наложен ни стил (освен, ако нямаме за цел да се бунтуваме на системата, което често също ни е заложено генетично), ни е по-лесно да го надграждаме и подобряваме.

За да го докажем, решихме да ти покажем най-интересните и атрактивни двойки „майка-дъщеря” със сходен стил или такъв, който се припокрива изцяло.

1. Изабела Росалини и Елета Вайдеман




Елета също като майка си умее да носи широки мъжки ризи и да ги превръща в женствени и провокативни дрехи. Изглежда все едно всичко, което обличат е много по-голям номер от техния, но пък са изключително секси в него. Не е нещо, което всеки може да опита и да бъде сполучливо, а по-скоро седи добре само, ако майка ти вече е прокарала тенденцията в Холивуд.

2.  Дрий и Мариел Хемингуей




Мариел винаги ще изглежда младолика, а както се вижда е предала същия ген на дъщеря си. Оказва се, че не само генът, но й стилът й тип Ralph Lauren/Laura Ashley е изцяло наследен от Дрий, която единствено добавя френска нотка в аутфитите си.

3. Карин и Джулия Ройтфелд



Убедени сме, че често ги питат „Сестри ли сте?”, когато ги видят заедно. Част от дръзкия им стил се дължи и на опушения грим, който си правят, но като цяло и двете се придържат към изцяло елегантен и едновременно секси стил.

4. Пат и Ана Кливлънд



Пат изглежда толкова вдъхновяващо в дрехите й от 70-те, че почти сме сигурни, че е била кралицата на бала си. В момента всички дизайнери са вдъхновени от стила на 70-те години и много звезди се придържат към него. Дъщерята на Пат - Ана е едно щастливо момиче, което и без да следи модните тенденции успява да бъде в крак с тях, благодарение на ДНК-то си.

5. Ани и Тали Ленъкс



Можеща, успешна, с оранжева рок прическа, обичайно в костюм, Ани Ленъкс определено има запомнящ се стил. Като погледнем дъщеря й Тали, тя не се отличава много от майка си и също смесва стиловете от миналите десетилетия. Единствено, все още не е пробвала любимите на Ани елегантни костюми, но и за това им.

6. Джери Хол и Джорджа Мей Джагър



Когато видим снимки на Джери Хол от началото на 80-те години, веднага ни изниква песента „Love to love you baby”. Не можем да си представим колко е вълнуващо да си Джорджа Джагър и да имаш достъп до всичките страхотни дрехи и аксесоари на Джери, които е носила в Studio 54. Да не говорим, че ако притежава и таланта на татко си (Мик Джагър), вероятно е едно много щастливо момиче. Навярно тя отдавна го е осъзнала, тъй като се придържа към стила на майка си, но същевременно внася пънк нотка в него.

7. Зоуи Кравиц и Лиса Боне



Лицето на Лиса е толкова красиво и спокойно, че все едно я наблюдаваме в медитация. Тя се носи в бохемски стил, но в никакъв случай не е натрапчив. Дъщеря й Зоуи определено е присвоила небрежния стил на майка си, като същевременно често добавя класическо ярко червено червило, вероятно, за да ни демонстрира, че се различава поне по нещо от нея.

8. Майкъл и Джоан Корс



Тук леко ще кривнем от женските двойки, но причините ни са достатъчно основателни. Майката на Корс е истинското вдъхновение и на нея дължим най-любимите си дрехи с етикет Michael Kors.

9. Анна Уинтър и Бий Шафър



Има ли нещо по-добро от Анна Уинтър през 90-те? Впити панталони и прозрачен топ. През всяка декада стилът й описва ера в модата, която е на път да се случи. Противно на това, дъщеря й Бий като че ли е адаптирала за себе си един безвременен стил на принцеса-балерина. Тя винаги е перфектно облечена за коктейл. От друга страна, майка й вече изглежда готова за афтър-парти.

10. Джейн Севинли и Клой Севинли




Харесваме способността на актрисата и дизайнер Клой Севинли винаги да избира най-подходящите аутфити за случая и като че ли тя я е наследила от майка си. Погледни аксесоара за коса, който тя е избрала за сватбата си – като малки весели птици, които танцуват в косата  – толкова нежно и чисто – перфектно за сватба.
 

More Fashion