Следва

Триумф на цветовете в "ИВАН АСЕН 22". Готов ли си?

Trend report - от Азия

Този сезон модата ти позволява да реализираш източните си мечти в стила на модната икона на 80-те Тина Чоу. Разполагаш с топове с характерната...

Fashion преди 12 години

Този сезон модата ти позволява да реализираш източните си мечти в стила на модната икона на 80-те Тина Чоу. Разполагаш с топове с характерната азиатска яка и закопчаване, с дълги луксозни копринени панталони и поли на цветя, всякакви аксесоари с пискюли и т.н.

Тина Чоу е модел - полу германка, полу японка тя е родена в Охайо и започва модната си кариера в края на 60-те. Мести се в Ню Йорк и скоро се сдружава с повечето популярни артистични умове на онова време - Анди Уорхол, Жан-Мишел Баския, Маноло Бланик, Палома Пикасо и т.н. Умира през 1992 от СПИН, но вечният й стил вдъхновява хора и днес.

Чоу е един от първите успешни азиатски модели, известна с невероятна си колекция от дрехи висша мода, винтидж бижута и собствени дизайни. За нея казват, че е носила едно и също всеки ден - бял тишърт, черни панталони Kenzo, масивно бижу, чисто лице и прибрана назад коса.



Някаква смесица от нейната визия и типичните азиатски елементи виждаме в модата това лято - големи пищни аксесоари, широки панталони (но не черни, а на големи божури, например), опъната назад коса, но не чисто лице, а с подчертани устни. Разкошът идва не само от бижутата, но и от материите на дрехите, ярките им цветове и изобилието от злато.

Виж в галерията няколко идеи от подиумите на колекциите пролет-лято 2011.

More Fashion