Следва

Да или Не: Лятно, но пък плетено

Style trip: Пътеводител на пътешественика

Времето на ваканционните планове настъпи. А и вече имаш първите пет от 10 избрани от нас романтични...

Fashion преди 12 години

Времето на ваканционните планове настъпи. А и вече имаш първите пет от 10 избрани от нас романтични дестинации, към които да стегнеш куфарите. И големият въпрос какво да сложиш в него, пада на плещите ти със страшна сила.

Първо минаваш през стаята, вадиш всичко налично в гардероба и го изсипваш в куфара, после заставаш над него в съзерцание и започваш да редуцираш съдържанието му с милионите ненужни дрехи. Да, знаем.

Събирането на багаж изглежда простичко занимание, но никак не е за подценяване. Разбира се, че сладката ти блузка не е най-важното нещо, когато отиваш на почивка, но нека се съгласим, че не са приятни нито варианта ‘3 куфара за 5 дни’, нито пък ‘Защо не взех онази рокля-я-я!’.

За да избегнеш и двата сценария трябва да имаме план. Той включва сериозно търсене в интернет какво предлага мястото, на което отиваш, колко ще вървиш от ресторанта до хотела и т.н. За да можеш да предвидиш толкова багаж, че да ти е напълно достатъчен.

Независимо дали на летен круиз или пък на пътешествие в Европа на стоп, най-важното за голямо пътуване с много забележителни места за обхождане е комфортът на тялото и стъпалата ти.

Затова остави коктейлните рокли и високите обувки, освен ако не се налаг, и заложи на джинси, тишърт и кецове.

Не забравяй да сложиш и някоя друга лятна рокля за разкош – във флорални или пък моряшки мотиви. Нека чантата бъде за през рамо и достатъчно обемна да побере мини карти и фотоапарат.

Ако имаш нужда от втора – избери сгъваема, която не заема излишно място. Тренчкот и шал са първи в списъка – шик застраховка срещу изненадите на времето.

В този ред на мисли – не подценявай ранното слънце по време на дългите разходки и вземи защита за лице. Гримовете са ясни, слагаш в несесера само лека пудра, сенки, глос и спирала, както и всички възможни мазила, но задължително е да имаш хидратираща бяла козметика и лек парфюм за всякакви ситуации.
Слънцезащитният крем е пръв приятел за всяко лятно пътешествие, така че нека е в голямата ти чанта.

И независимо дали ваканцията включва обиколка на романтичен Париж с мъж за ръка или екскурзия до Барселона с цел обновяване на галерията в профила ти във facebook, умните момичета знаят, че трябва да се подготвят с гардероба още от сега.
 

More Fashion