Следва

Trend Report: Гримирани момчета

Подгласнички

null

преди 12 години



Деница Стоянова – първа подгласничка
Визитна картичка:

Деница е на 20 години, столичанка. Нейните фини мерки са 79/58/88, а е висока цели 174 см.
Зодия Скорпион. Казва, че обича да пътува и чете книги. „Четири споразумения” и „Малкият принц” са сред любимите й книги. Следва специалност „Социална политика”, интересува се от политика и харесва Бойко Борисов. Спортувала е дълго време лека атлетика и това е помогнало за добрата й фигура. Според нея Мис България трябва да е чаровна, с добро сърце, амбициозна и да вярва в себе си.

Преди конкурса татко ми каза... Аз съм много емоционален човек и всеки път, когато се чувах с родителите си се натъжавах, гласът ми трепеше, имаше моменти, в които плачех. Точно преди конкурса моят баща ми каза - „Не искам да се притесняваш. Спокойно, каквото стане. Успех, тати.”

След конкурса мама ми каза... Мама плачеше и беше силно развълнувана. Щастлива и горда, повтаряше само „Браво мамо, браво! Беше много красива!”. Нямаше търпение да ме види и да почерпи приятелките си за успеха.

По време на конкурса краката ми изтръпнаха... точно преди началото на първото дефиле. Това се случи, защото аз откривах, че отговорността, която пада върху мен е голяма. Всяка една стъпка, на всяко момиче беше премерена предварително и ако аз бях закъсняла или избързала, обърквах цялата хореография нататък.

Най-сериозната ми конкурентка... всяка една от претендентките, заслужаваше титлата, след всичко, през което минахме, но и аз имах своите фаворитки – Кремена от Стара Загора, Гергана от Пловдив.

Ако някой ми каже, че щом съм хубава, не може да съм умна, бих отговорила... „Жалко, че животът ти не ти е дал възможност да срещнеш жена, като мен, за да се убедиш в обратното”.

В грима залагам най-много на... спирала и гланц през деня, ...защото... смятам, че колкото по-естествена е една жена, толкова по-красива и различна е. В България все повече млади момичета, за съжаление, залагат на т. нар. „фолк визия”, където се набляга на силен грим, дори през деня, обемни, стилизирани коси, далеч не естествени. Мен не можете да ме видите по подобен начин, този стил е много далеч от разбиранията ми за красиво.

Най-омразното ми ядене е... спанак.

Непрекъснато мога да ям... солети и бисквити, колкото и нездравословни да са.

Между Карла Бруни, Кейт Мос или Жени Калканджиева бих избрала да съм... Карла Бруни, защото искам да зная какви са задълженията на първата дама на Франция. Как минават нейните дни през седмицата, тези през уикендите, дали взима участие в социални каузи, помага ли на хора в нужда, на бездомни животни, подкрепя ли младите, след като има тази възможност.

В събота сутринта ще изляза из София, облечена с... дънки и едноцветен топ.

Мигновено бих се омъжила за... няма такъв, за когото бих се омъжила мигновено. Трябва да мине време, да опознаеш човека. Не бих се хвърлила „на сляпо” за нещо толкова сериозно.

Най-голямата естетична грешка, която някога допуснах... имах много дълга коса и я подстригах на черта до раменете.

Никога повече не бих излязла на вечеря... неподхоящо облечена, с човек, с когото нямам общи теми за разговор и бихме си мълчи през цялото време.

Уницеф току-що започна кампания да се забрани поверяването на деца до тригодишна възраст (и такива с увреждания) на институционална грижа… Според мен това е възможно... и би бил един огромен напредък в социалната ситуация, в света, не само в България, всички знаем, че в голям процент от настанените в институции деца се отключват проблеми от различно естество – било изоставяне в развитието или психологическа нестабилност, било то лошо физическо състояние, отчужденост и т.н.. Затова смятам, че въпросният доклад на УНИЦЕФ - „У дома или в дом?” е крачка напред към победата, а именно повече деца на възраст до 3г да имат своите приемни семейства и своят истински дом.

Ако можех да нарисувам Паметника на Съветската армия, бих нарисувала... героите от Втората световна война, но аз не мога да рисувам, така че ще се въздържа.

Ако бях станала първа..., щях да съм щастлива и горда от себе си, щях да бъда уплашена, че отговорността, която носи това първо място, пада върху мен.

Да си втора е също голяма отговорност, защото... подгласничките на Мис България имат своите задължения, като такива. Разбира се, интересът към победителка е по-голям, но аз гледам от положителната страна - имам малко повече време за себе си и близките си

 

More from View Sofia

More