Следва

Ирена Милянкова, Кристина Несторова и Никол Станкулова в роклите на Nevena Haute Couture 2012

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mary Katrandzou есен-зима 2012/2013. Гледай внимателно в детайлите

Като всеки творец Катрандзу търси нови и нови начини, за да надгражда досегашния си имидж.

All fashion преди 12 години

Като всеки творец Катрандзу търси нови и нови начини, за да надгражда досегашния си имидж. И понеже я познаваме с прелестните й принтове, то сега тя намери начин да запълни всяко едно малко местенце от разчупените силуети с бродерия и шарки, които наистина замайват сетивата.

Като например божествените рокли от водопади шифон, които са толкова трудни за проектиране с шарки, че тя прави само четири от тях. Но те са достатъчни, за да я изстрелят във високата класа на лондонската мода.

Цялото шоу наподобява една разноцветна градина, в която всяко „стръкче” си е на мястото. Именно градината е била нейно вдъхновение за направата на зелените и сини модели. Сякаш Мери усмирява разноцветната си фантазия и експериментира с тоалети в един нюанс. Което не й пречи да структурира триизмерната си концепция по най-женствения начин.

Харесахме червената мини рокля, вдъхновена от банална пишеща машина, но пък прекрасна рококо визия с чернобелите бутони по деколтето.

Асиметрията е основна част в силуетите на колекцията, а яката в Елизабетински стил ни хареса с историческия си чар, без да прекрачва границите на театралния костюм.

Като обобщение можем да кажем, че този парад на цветове и форми ще остане запомнен за дълго в творчеството на Мери. Вдъхновена от толкова простички ежедневни предмети като лъжици, телефонни шайби и моливи, тази колекция се извисява до майсторството и оригиналността на световни модни гиганти. Дано и при нас следващата есен бъде толкова цветна и всепоглъщаща.
 
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

Саманта Камерън и цялото модно войнство празнуват края на London Fashion Week на Даунинг Стрийт 10. Виж кои са поканените

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Царе на хаоса и принта в последния ден

More All fashion