Следва

За Ню Йорк с любов, За Париж с още повече

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

В октомврийския брой на списание Numero моделът Карли Клос е слаба, но елeгантна и без чувството, че както...

All fashion преди 11 години

Манипулативният фотошоп на ребрата на Карли

В октомврийския брой на списание Numero моделът Карли Клос е слаба, но елeгантна и без чувството, че както казваха бабите ни "щe й изскочат ребрата". Да факто обаче, оригиналната снимка - тази с ребрата - дело на известното студио за модна фотография Грег Кадел е очевидно различна, не като качество, а като внушение. И, според нас, по-модерната и по-въздействащата.

Не казваме, че това е първият, нито последният случай на намеса от страна на дадена редакция върху кадри, поръчани на автор, който си е свършил работата повече от добре. Но истината е, че все повече дразни, а и откровено казано Карли си е много готина и с ребрата под кожата и "загладената" снимка с нищо не допринася нито за по-добрия имидж на модела, още по-малко на изданието.

Все пак в истината е силата, нали? 

Спорната корица на Elle Великобритания




Джеси Джей е на корицата на английския Elle за ноември.
Не харесваме корицата, защото смятаме, че може и по-добре. Конкретно - твърде близкия план, твърде агресивното лице, твърде напомнящото гимнастическо трико боди на Dolce & Gabbana.

Изключително инфантилната сесия на Никол Кидман за Harper's Bazaar









.... И нито Валентино, нито Диор, нито Мисони или друг ключов дизайнерски бранд, в чиито дрехи е стилизирана Никол, могат да оправят нещата. Кидман ни прилича на снимаща се за фейсбук с яки мъжки "играчки" 18-годишна девойка, само дето е задминала 45.

Колаборации като водопад - този път между мода и кафене




Rodarte е бранд, който никога не се е боял или странял от всевъзможни колаборации с когото и да е в бизнеса - дотук са известни сътрудничествата им на модния фронт с Opening Ceremony, Swarovski, MAC. Коя обаче е поредната заигравка в техния списък? Няма нужда да крием изненадата си - става дума за Starbucks. Да!
Businessweek съобщи миналата седмица, че сестрите Мълеви, собственичките на Родарте, са в процес на преговори с кафе-веригата за изработката на лимитирана серия продукти, в това число чаши, подложки, чанти и карти за подаръци и отстъпки. Нещата ще са налични по време на Коледните празници със старт 13-и ноември, без обаче да са стилистично свързани с празника. Съдържат бяло, сиво и сребърно като цветове, като е спазен зеления фон - задължителен за Starbucks.

От самата верига пък съобщиха, че са много горди с първата си фешън колаборация, което пък автоматично означава, че те се готвят за последващи такива, и ако например Лагерфелд направи карта за покупки със собствения си образ на нея, ние ще сме първите, които ще си я причиним.

Дотогава обаче звездопадът от всякакви модни сътрудничества наоколо взе леко да ни задушава, още повече, че пиенето на кафе е ритуал, който никак не се нуждае от модна пудра върху себе си, за да е сладък, упоителен и много личен. Това смесване не ни харесва! 
 
Визията на Кристина Агилера на наградите на Американската музикална академия 


сн. Reuters

Кристина Агилера се появи в прилепнала рокля Alexander Wang на 40-тите награди на Амриканската музикална академия досущ като розов еднорог.

Агилера е прекалила със стилизирането на гривата, преливаща от силно изрусено до лавандулово-розово и въпреки първоначалната ни асоциация с приказното същество, не си я представяме като любимата плюшена играчка на момиченцата, а по-скоро като имровизираща с любимите герои от детството танцьорка в нощен бар.

Цветната визия на американската поп звезда бе допълнена от колие и масивен пръстен Tom Binns.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.