Следва

Б като Библия, Б като Блог

В Далас стана грандиозно - Chanel, Pre-Fall 2014

Годината е 1957г., Neiman Marcus приемат с отворени обятия колекцията на завърналата се на...

All fashion преди 10 години

Годината е 1957г., Neiman Marcus приемат с отворени обятия колекцията на завърналата се на голямата модна сцена от мъглата на Втората световна война Коко Шанел, която французите отказват да примат.

Годината e 2013, времето - на колекците pre-fall. Мястото е Далас, там където е базиран луксозният магазин Neiman Marcus и където прегръщат модата Chanel точно такава, каквато е, а шоуто е грандиозно, в стила на Карл Лагерфелд.

Сценографията е с изключителни мщаби - цялото дефиле се случва в специално построен драйв-ин кино салон със 74 реставрирани винтидж автомобила, паркирани пред 4 гигантски екрана. Използвана е и в режисьорската лента на Лагерфелд „The Return”, в която маестрото увековечава това завръщане на Коко Шанел и превръщането й в иконична жена и марка, изиграна от изумителната Джералдин Чаплин.

Думите на френските критици „трудно можеш да наречеш това мода”, казват едни, а други: „Не мисля, че името й ще се запази завинаги.”, когато през 57 вече възрастната Мадмоазел показва своите туидени костюми, са тотално опровергани от настоящото световно влияние на това име и този бранд.

В тази колекция, наречена Métiers d'Art, показана в Тексас, Лагерфелд се обръща към автентичната американска култура на Запада.

Каубойските мотиви и индианските етно шарки до сега бяха владение само на Ralph Lauren, но ето че Лагерфелд го предизвика на дуел.

А публиката - тя е от всички поколения - през Инес де ла Фресанж, до Дакота Фанинг, Лили Колинс и Кристен Стюърт, които ще участват в рекламната кампания на тази колекция.

И вместо нас, за шоуто ще продължи да говори галерията горе>>
 

More All fashion