Следва

Paris Fashion Week: Comme des Garçons Пролет/Лято 2015

Тенденции Първа, Втора, Трета и Чевърта, или как да се гримираме на есен

Съжаляваме за червилата, но очите са на фокус тази есен, с обагрени клепачи с течни сенки металик...

All fashion преди 9 години

Съжаляваме за червилата, но очите са на фокус тази есен, с обагрени клепачи с течни сенки металик, като при Dior, или с изключително дълги мигли, като при Rochas и Gucci. Гримьорите решително насочват вниманието си към очите, създавайки театрален декор, в който те, двете сърца на нашата душа, командват парада. 

И в Есен 2014, винаги присъстващият естествен вид на лицето, сякаш негримирано или символично малко, остава популярен, но този път в по-забавно, даже спортно настроение – допълнен от естествено къдрава, разрошена коса или умело подчертани скули на иначе чистото лице.

Тенденция Първа: ДЕТСКИ ИГРИ



С игривото настроение, което създават, дългите изкуствени мигли придават закачлива кукленска визия. За по-бунтарски вид залагаме на черна, много наслоена спирала. Примигваме и знаем, с такива очи нищо няма да ни спре.

Тенденция Втора: ЦВЕТНИ СВЕТКАВИЦИ 









Оказа се, че синьото в очите не беше само „чудо” за един сезон. То се завръща и тази есен, в нюанси на сапфир, лазурно, небесно синьо и кобалт, от подиумите на Dior и Kenzo, а към него се присъединяват още лилавото и каки. Накратко, този сезон не се боим изобщо да експериментираме с магични цветове, защото нищо не е по-забавно от една кобалтова светкавица над чифт зелени в елегантна есенна нощ.

Тенденция Трета: СПОРТЕН БЛЯСЪК



Минималистичната красота е малко вероятно скоро да изчезне от модните дефилета – бляскава кожа, перфектно оформени вежди и коса, сякаш направена без усилие. Идеи за небрежна уикенд визия пренасяме върху себе си директно от ревютата на Stella McCartney, Isabel Marant и Jil Sander (т.е. на обичайните заподозрени).

Тенденция Четвърта: ЦЕННИ МЕТАЛИ







Краят на седмицата наближава и за шеметните обиколки по клубовете сме си обещали свръх модерно бягство: блясък, още блясък и пак блясък. Устни в бронзови нюанси, като тези на Rodarte, очи, подчертани в сребристо или златисто, или и двете. Момичетата от модното дефиле на Libertine изглеждат зашеметяващо с опушените си очи в метално, студено сиво – бляскава визия за бляскава вечер, каквато решаваме да е и нашата, още тази събота.

More All fashion