Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

MFW: Dries Van Noten, есен/зима 2015

Рошава колекция Есен/Зима 2015 на Дрис Ван Нотен, смесваща най-разнообразни фешън и...

All fashion преди 9 години

Рошава колекция Есен/Зима 2015 на Дрис Ван Нотен, смесваща най-разнообразни фешън и конструктивни идеи, различни обеми и солидно количество стилове.

Представена преди часове в Париж, колекцията заковава вниманието с някои много характерни детайли, сред които мигновено се запомнят военните панталони и плащовете, маскирани като поли, обшитите с източни мотиви рокли, палтата, украсени с фриволни пера и огромните изкуствени цветя.



Смесено внушение на подуима на белгиеца, с едновременен акцент и върху обемните кройки при панталони и палта, и върху приглушените цветни принтове и нашивките в правилата на азиатската естетика, и груб памук, и пастелен камуфлаж, и лъскаво кадифе, и жакард, и позлатени рисунки, крупни пайети и грамадни китки - сякаш колекцията на този иначе много разпознаваем майстор не е приготвена в ателието му, а е събирана парченце по парченце от винтидж магазинчета и битпазари.

Очарователно смел в идеята си за една жива колекция, Дрис ни води през разни минали времена, украсява шиите ни с жабо, води ни на дворцов бал, придружава ни на театър, на сафари, на кабаре, като го прави великолепно, очарователно и характерно.

Удивително хармоничен в многообразието на фактури, рисунки, епохи и времена, Дрис Ван Нотен показва съвременна, модерна, завладяваща колекция, като мелодия, достатъчно нестройна, за да те трогне на мига.



More All fashion