Следва

8-те най-пренебрегвани начина за отслабване

Този любим аксесоар - шапката, и как да я поддържаме ПРАВИЛНО

"За мен малките детайли, като шапката и колана, правят визията завършена"...

All About Life преди 8 години

"За мен малките детайли, като шапката и колана, правят визията завършена", казва Роузи Хънтингтън-Уайтли, която има изумителна колекция от филцови шапки. За тази шапка любимка и как да поддържаме вида й перфектен, както заслужава, става дума в питай ме, питай ме тази седмица.

Следните хитри домашни рецепти, определено ще помогнат:

След свалянето на панделките им и основно изчеткване, ако е необходимо, могат да се почистят като се трият срещу посоката на косъма с парченце плат, напоено със слаб амонячен разтвор. Омазнените места по тях могат да се почистят с кадифено парцалче, напоено с лек бензин.



Кожените ленти по шапките можем да почистим със смес от половин супена лъжица 3% амонячен разтвор в 5 супени лъжици вода.

Ако притежаваме светла филцова шапка, велурена или кадифена, лесно можем да я освежим като свалим панделката и я държим над водна пара за известно време, след което добре я изчеткваме. За да запазим формата при съхнене, поставяме шапката върху специална подложка. Замърсените с дъждовни капки шапки също се държат над водна пара, след което се изчеткват по посока на косъма.

Тези от нас, които харесват кожените шапки, трябва да ги почистват с мека кърпа или гъба, потопена в смес от дестилирана вода и 5% амонячен разтвор.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.