Следва

С шапката напред

PFW: Вдъхновения и Givenchy есен/зима 2016

Givenchy есен/зима 2016 събира вдъхновения от Египет, а Рикардо Тиши споделя: "Египет за мен е началото на всичко..."

All fashion преди 8 години

Givenchy есен/зима 2016 събира вдъхновения от Египет, а Рикардо Тиши споделя: "Египет за мен е началото на всичко - за писателите, храната и всичко останало. От много време исках да направя тази колекция."

Очевидно Тиши знае много добре какво и как да направи, защото резултатът е убедителен. Ясно и категорично заявление, дрехите не са просто съвкупност настроения, даващи на всекиго по нещо, подобно на новата колекция на Balenciaga, а точно обратното. Красиво скроени военни палта, бегло навяващи за 60-те рокли, бермуда шорки, както и забележителни вталени ботуши до коляното, изработени от велур или питон. Ботушите заслужават особено внимание, заради модерното усещане, което внасят в иначе на моменти прекалено реалното тълкуване на дрехите.

Египетските символи идват под формата на психеделични принтове и прецизен пачуърк. Те пропълзяват по късите шифт рокли с поло или къдрави яки. Играта продължава с огледални мотиви, очи в ярък микс от червено и зелено, крила и графични мозайки в кожа. Животинските принтове също са силно застъпени - палта от питон, кожа с косъм и леопардов мотив, скъсени якета и ботуши. Но освен безумно смелите предложения, Тиши е помислил и за чисто комерсиалната част: бомбър якета от кадифе и сатен, декорирани със златни елементи; черни военни палта със златни копчета; палто от черна норка в бокси кройка; черна кадифена рокля с кожа с косъм по ръкавите.

More All fashion