Следва

Azzedine Alaia също ще се появи в Париж с ревю висша мода

Триумф на цветовете в "ИВАН АСЕН 22". Готов ли си?

В „COLOUR is the new Black!“ класиката отстъпва пред цветовете на дрехите и аксесоарите на двайсет и двама...

All fashion преди 12 години

На 9 юни от Иван Асен 22 ще оцветят дъгата, която ще измести черното от сърцата ни в новото дизайнерско събитие в шоурума на Нели Митева.

В „COLOUR is the new Black!“ класиката отстъпва пред цветовете на дрехите и аксесоарите на двайсет и двама млади дизайнери. Темата е вдъхновена от работата на испанската дизайнерка Агата Руиз де ла Прада. Кариерата й започва в началото на 80-те, пробивът идва още с първата й дамска колекция.

Скоро след това открива студио в Мадрид и започва да участва в модни, арт събития и изложби в цяла Испания, а колекцията й в партньорство с най-голямата верига магазини в Европа -El Corte Ingles, я прави известна и извън родината й. В момента лейбълът на Агата Руиз де ла Прада може да бъде намерен в 140 страни по света, а отделно от това дизайнерката работи и по самостоятелни проекти с компании като Absolut, Apple, Audi, DHL, Disney, Nestle, Ricard, Swatch.

По време на „COLOUR is the new Black!“ ИВАН АСЕН 22 ще бъде включен и в пътеводителя Sofia Design Week с 50 дизайнерски обекта в София с емблематичен, интригуващ стил и верни почитатели.


Агата Руиз

В колекцията ще могат да се видят специално разработени десени за платове, комиксови и попарт щампи, геометрични силуети с препратки към футуризма на 60-те, игра с по-груби и фини материи като памук и деним.

Гамата ще е ярка, флумастерна, но и пастелните цветове също няма да липсват.



Повечето от дизайнерите, които участват тази година, ги познаваш и от ViewSofia Shop - Яна Дворецка, Динка Якимова-Касабова, Игор Илийовски, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Весела Антова, Антония Кондова, Цвети Божкова, лейбълите carevitsa, HAM&EGGS, minty, nelmit, Sassa Björg, tochka и VЯRA, както и вече добре познатите гост-дизайнери от Македония Росица Мршич, Елена Спасовска, CHIC Undercowear и LUDUS loves Fashion. Забавни аксесоари към темата ще представят Калина Чанкова, artishock и Нева Балникова, а модел за каталога, съставен от комикси, е талантливата актриса Ирмена Чичикова.



Откриване: четвъртък
9 юни от 19:00 ч. в шоурум „ИВАН АСЕН 22”
В рамките на SOFIA DESIGN WEEK:
От 10 юни до 18-ти ще бъдат там всеки ден между 12:00 и 20:00 часа. 

 

More All fashion