Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Как да носим нестандартните цветове: Охра

Основното, което притеснява при охрата, е допълването й, така че да не се получи катастрофа, с тена на кожата...

Fashion преди 12 години

Охрата е странен цвят. Много фин, елегантен, женствен цвят с дълбочина, но труден и странен за комбиниране.

Основното, което притеснява при охрата, е допълването й, така че да не се получи катастрофа, с тена на кожата. Идеалният вариант е нюансът на бежовия цвят да съвпада напълно или да е един или половин тон по-тъмен от кожата. Обратното нанася истински вреди. Кожа с по-тъмен или по-наситен тен от този на дрехата в охра обикновено изглежда нечиста, уморена и състарена.

Охрата е цвят за жени със силно излъчване. Изразителното лице, очите, устните, самата фигура и внушение на дамите, които рискуват с този цвят трябва да са наситени, силни, неоспорими. Иначе рискът индивидуалността да потъне в цвета е съвсем обозрим. Няма нищо по-тъжно от индивидуалностизгубена в дрехите. Напротив, те са за това, да я подчертаят в пълнотата и целостта й, да я завършат.

Охрата е също така цвят, който, макар и ненатрапчив, не остава незабелязан. Факт е, че елегантен бежов силует обикновено привлича погледите, вероятно поради неоспоримата елегантност на този цвят. Именно оттук произтичат и изключителните ни симпатии към цялостния охра силует.


Burberry Resort 2012, Diane Von Furstenberg есен-зима 2011/12

Блуза или сако, и панталон или пола, или пък рокля в охра са великолепно решение както за есента и пролетта, така и за топлите дни, и, естествено, през зимата, когато едно охра палто от кашмир може да осмисли всеки мразовит къс ден.


Alexander McQueen, Alexander Wang, Resort 2012

Охрата обича подобните на себе си нюанси - бежово, цвят на кафе, шоколадово, оранжево, винено. Великолепно се съчетава с червено, но това е твърде смела комбинация, в която освен цветовете, значение имат и материята, и кройката, и поводът, по който се носи.


Luca Luca, BCBG Max Azria, Rachel Comey - есен-зима 2011/12

Охра и бяло също е прекрасна комбинация, на която не й трябва нищо друго освен красив силует и висока обувка.



Детайли в този цвят не са най-доброто решение, защото охрата изисква внимание, при нея повечето е повече.И все пак, дребни шарки в цвета, заедно с черно, бяло, златисто могат да бъдат изключително ккрасиви.

Аксесоарите пък "обожават" охрата. Всички си представяме Birkin в охра, а също и всеки възможен чифт сандали, обувки, боти или ботуши. И пак, за да е хубава дрехата, обувката или каквото и да е в специфичната и странна охра, трябва да е от хубав материал, да е добре ушито, да е изпипано до последната нишка. Иначе не става. 
 

More Fashion