Следва

Шик от Стокхолм

За или против по монокини на плажа

Забелязала ли си, как напоследък повечето части на банските костюми се продават отделно?

Fashion преди 12 години

Забелязала ли си, как напоследък повечето части на банските костюми се продават отделно? Като изключим очевидната причина, че не винаги, когато горната ти част е размер S и долната е същият, е факт, че много дами просто нямат нужда от горна част, защото са избрали да се излагат на слънце по монокини. Избор, който хем не е нов, хем все още е жестоко осъждан не само у нас.

Истината е, че ако сложим на една везна причини за и против да се печем без горнище на плажа, доводите против ще натежат, въпреки това дамите все по-масово разголват прелести по плажните ивици. Защо ли?!

Съставихме нашия списък с аргументи защо да и защо да не се печеш полугола на плажа, а след това очакваме да разберем и твоята гледна точка.

За:

- изравняване на тена, което е може би най-логичната причина от всичките.
- чувството за свобода – фактът, че плажът е единственото обществено място, където няма нищо неморално в това да си почти необлечен, прави границата между бански от две части и бански без една част почти незабележима. В такъв случай да свалиш още едно парче плат от тялото си е чист акт на духовно освобождаване.
- гордееш се с гърдите си – те са твои, естествени, стегнати, красиви или поне отговарящи на твоите възприятия за красивото, тогава защо да не ги показваш?!
- защо след като модерното общество най-накрая разбра, че кърменето е съвсем естествен акт и в практикуването му на обществени места няма нищо пошло, да печеш гърдите си на плажа е все още враг номер едно на морала и дори на места се забранява с табели и критични погледи. Нима дори една поп-фолк певица или плеймейт героиня е била забранявана някога у нас?! Че как иначе, нали са пълно въплъщение на морал и естетика.

Против:
- слънцето вреди сериозно на теб и на другите около теб – Вярно е, че витамин D е сред най-важните за организма ни, но вредните UV лъчи, са сред най-опасните. За съжаление, те винаги пристигат заедно. Така че никога не вреди да предпазиш колкото се може повече плът, дори и да разполагаш само с изрязан бански.
- спестяваш си ревнивите забележки на гаджето – Да, той може да се взира във всеки чифт подминали го гърди, но никой не може да заглежда тези на приятелката му (стара мъжка мъдрост).
- критиките - от една страна имаме завистливите дами, които не понасят гърдите си след раждането. Добавяме майките с малки момченца, които не желаят да внасяш допълнителен смут в така или иначе обърканото им детство/тийнейджърство (склонни сме да се съгласим с тях). Аналогично се получава и за консервативните майки с малки момиченца.
- някой смятат, че е по-секси да не показваш всичко, с което също сме склонни да се съгласим
- ако не си убедена, че имаш достатъчно причини да се гордееш с гърдите си, по-добре не се събличай.
- има толкова красиви бански костюми, че някой модни фенове биха те анатемосали, ако не ги носиш.

Истината е, че както и да се покажеш на плажа, доволни и недоволни винаги ще има, но ни е интересно да разберем ти какво си избрала това лято и как контрираш противниците си?
 

Анкета

За или против по монокини на плажа?

More Fashion