Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Аксeсоарите на сезона: Шапки от далечни времена

Може би ще си приятно изненадана да разбереш, че шапките на есен-зима 2011/12 са невероятно разкрепостени...

All fashion преди 12 години

Може би ще си приятно изненадана да разбереш, че шапките на есен-зима 2011/12 са невероятно разкрепостени. Освен че би могла да откриеш в тях прилика с модели от 60-те, така любимо десетилетие, 70-те и дори последното десетилетие, в годините на 2000-та, те са повече създадени с цел да внушават висш стил и екстравагантност, отколкото просто един добър зимен аксесоар. Така е, ще забележиш, и при повечето типично зимни аксесоари този сезон.

Шапката може да е класическо бомбе, всъщност не толкова класическо, като при DSquared, което да носиш с типичния мъжки костюм, а може и с риза, сако и шал около врата, както в 60-те. Футуристичните модели на Marc Jacobs си представяме върху минималистично палто и ботуши на висок ток, а кожената Hermes с козирка с огромен кашмирен шал върху нея и обемно и дълго палто.

Полицейската фуражка на Loius Vuitton пък е достатъчно секси, за да си я представяш дори само въху прозрачен топ и вълнено сако отгоре или пък, а допълнително да те мотивира красиво дантелено бельо.

И все пак, какъвто и модел да избереш е много важна материята на шапката - вълна приятна на допир и добра, даже съвърше изработка е достатъчно условие за перфектния модел. Също е важно и моделът да ти стои добре на формата на лицето, може би най-стандартните модели, които стоят на всички еднакво добре, са шапките с периферия на Gucci, както и малките бомбета на Dolce & Gabbana.

Можеш да започнеш с великолепна винтидж шапка от ViewSofia Shop>>
 

More All fashion