Следва

Лятото идва!

Дизайнери за следене - Луис Грей

Със сигурност би могла да я сбъркаш с Вивиан Уестууд в ранните години на кариерата й, защото има нейната...

All fashion преди 12 години

Със сигурност би могла да я сбъркаш с Вивиан Уестууд в ранните години на кариерата й, защото има нейната фантазия за цветовете и формите, а в същото време една рокля би могла да бъде толкова елегантна, колкото и класическата черна.

Луис Грей/Louise Gray не е съвсем млада, в смисъл на зелена, нито в дизайна, нито в представянето на своя колекция на подиума по време на седмицата на модата в Лондон.
Работи за собствения си лейбъл вече четвърти сезон, като очакваме отново да избухне с въображение и тази есен за следващата пролет 2012.

Луис Грей е шотландка, може би й личи по нрава и стила й. Завършила е прочутия
Central Saint Martins, а преди това специализирано училище по текстил в Глазгоу.
В кариерата я изстрелва ревюто NEWGEN, което показва работата на следващото поколение дизайнери по време на Седмицата на модата в Лондон. Заедно с Николас Киркууд, който прави обувките за шоуто на Луис, и още млади таланти, специализирани в текстил и принта върху дрехи, дизайнерката впечатлява силно модните журналисти на Острова и дори в Щатите. За нея пишат във Vogue, Style.com, Elle и наистина я определят като забележителен дизайнер, чиято кариера да следим с интерес.



Особеното при нейните модели е, че са създадени от изключително качествени материи като ръчно тъкана коприна, вълна, бродерии, а техниката на принтиране е сложна и великолепна.

Според Луис жената, която облича нейните дрехи е забавна от време на време, но и практична. Или поне това внушава последната й колекция есен-зима 2011/12. Когато се абстрахираш от карнавалните поп-арт цветове, които те объркват, и шапките с балони, които привличат вниманието ти, след тази експлозия виждаш великолепно скроени рокли с чудни принтове на от нежна коприна, които си представяш върху голото ти тяло, босия крак и аксесоари като малката чанта плик.


Пролет-лято 2011

Всичко при Луис Грей обаче е цветно и адекватно на времето, затова тя е забелязана още с първите си дизайнерски неща. За изминалата пролет заложи на хипнотизиращи принтове, които омекотява с бебешки тонове, но есенната й колекция бие всяка предишна по гениалност.

За следващата пролет или това, което ще видим след 16-ти септември по време на Лондонската седмица на модата Луис споделя, че се вдъхновява от свободата, технологията и слънчевите дни на лятото, разбира се.


Модел на Грей и самата Луис Грей

Колкото и да не прилича на идола си обаче шотландската дизайнерка смята за една от най-големите модни икони самата Коко Шанел. Може би затова като нея се опитва да бъде повече модерна и различна, отколкото лесна за носене.

 

More All fashion