Следва

МИНАЛОТО: Студио 54, Сен Лоран, Пачино и Бианка Джагър в дивия купон на 70-те

Седмица на модата в Ню Йорк - Началото

Днес ще разгледаме по-интересното от първите четири дни в Ню Йорк, където седмицата на модата е в разгара си...

All fashion преди 12 години

Колкото и да не ни се вярва или по-скоро да не ни се иска, дойде време за новият моден сезон, макар и точно да бяхме навлезли в дълбоките води на есен-зима 2011. Започва месецът на модните седмици, ежедневната доза креативизъм от подиумите, страхотните стрийт стайл снимки и най-запомнящите се партита за годината.

Днес ще разгледаме по-интересното от първите четири дни в Ню Йорк, където седмицата на модата е в разгара си, а момичетата разхождат дрехи, предназначени за употреба през следващото лято.

Постепенно в края на седмицата ще преминем мислено, а и физически в Лондон, от където за поредна година ще предаваме модните новини на живо, след което се прехвърляме и в Милано, от където сме ви подготвили интересни изненади и нямаме търпение да се случат.

Но днес ще стане дума само за Ню Йорк.

Alexander Wang



Младият американец набра скорост със своята спортна елегантност, а през полет-лято 2012 жената Wang определено живее на високи обороти. Този път дизайнерът черпи вдъхновението си от NASCAR, BMX, мотокрос и всякакви спортове на колела.

Приключението на Wang започна с бомбъри, преминава през флорални мотиви върху найлон и стига до мини кожени рокли. Тук обаче обувките правят рязък завой - имаме ретро деветдесетарски високи токчета със заострени върхове.  Истината е, че почти няма дрехи в колекцията, които да не можем да си представим на улицата, която всъщност е чудесно. 

Helmut Lang



Първата колекция на новото дизайнерско дуо, показана на подиум, а не чрез презентация се оказа по-скоро спортна, отколкото елегантна, което затвърди позицията на тенденцията ‘спортни облекла’. Монохромни комбинации, предимно в черно или бяло и един единствен бледожълт цвят са използвали Nicole и Michael Colovos. Дуото показа, че за няколко сезона успяха да вдигнат марката на крака.

Jason Wu



Ако все още не сте намерили жената Wu в последната игра на ViewSofia, то Jason ти дава още едно малко подсказване. Тя много, ама много, прилича на жената Jil Sander от пролет-лято 2011. Бяла горна част и яркорозова долна, флорални мотиви, изчистени лица с ярки червила, закопчана до горе риза и т.н.

Altuzarra



От началото на работата си за Altuzarra Джоузеф Алтузара променя посоката на линиите си всеки сезон. Този път обаче вместо нова малка революция, дизайнерът е подготвил логична еволюция на гръндж момичето от предния сезон. Шоуто бе отрито от бяло яке от найлон и завърши с неонова парка, която изглежда почти течна. При остатъка от връхните дрехи преобладава кожата.

Освен връхните облекла обаче, в колекцията са застъпени силно и спортния елемент, както и принтовете.

BCBG Max Azria



Макс и Любов Азрия продължават да държат на colour block идеята върху ефирни силуети, като този сезон и добавят само малко спортни елементи. Необходимостта от скорост, която струи от колекцията, е претъпена от меки сандали на дървена платформа и бронзови елементи по тях, които видяхме към всеки сет.

Diane von Furstenberg




Diane von Furstenberg ни зарадва повече от обикновено с тази колекция. Посланието на ревюто беше абсолютно оптимистично настроено със саундтрака си New Day на Нина Симон.

Колекцията стартира със серия от бели сетове. Разбира се, характерните за нея принтове не останаха подминати, като този път набляга на цветята и на цветове като зелено и кралско синьо. Разнообразието от десени обаче е огромно.

DKNY



По време на лятото на DKNY в града, всяка дама ще носи обувки и шапка в синхрон на тоалета му. Цветовете са черно, бяло, червено, синьо, розово, лилаво и бежово. Принтовете на Каран са флорални, а платформите - уникално добри.

Prabal Gurung




Gurung изгради репутацията си чрез роклите, които прави за смели силни дами. Този път дизайнерът се отклонява леко от типичната си семплост и оставя повече поле за изява на въображението си.  Цветният принт почти разцъфна по време на ревюто му в Ню Йорк преди дни. Друго, на което той набляга за следващия сезон, е лилавото. Моделите напомняха на ходещи екзотични цветя, благодарение на коприната, кожата и вълната, към които са добавени прозрачни панели.

Thakoon




Thakoon ни показа нещо средно между Болиууд, уестърн и Мексико. Въпреки че като цяло не сме най-очаровани от колекцията, не можем да и отречем силните моменти при принтовете, които са просто уникални като цветови комбинации, както и малката рокля, която е запазената марка на Thakoon.

Victoria Beckham




Виктория Бекъм очарова все повече и повече с всяко следващо ревю. Тя продължава традицията си с рокли във формата на пясъчен часовник, като този път те са по-секси от всякога със задължителната за този сезон спортна нотка. Изненадата за всички са ниските сандали, може би първите в историята на Виктория. Що се отнася до горните дрехи, те са с две лица и от сатен.
 

More All fashion