Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Есен в тенденции: Графично оцветени

Патешко жълтото, бонбонено розовото, бебешко синьото и зеленото, виолетовото, индиговото, страстно червеното...

All fashion преди 12 години

Патешко жълтото, бонбонено розовото, бебешко синьото и зеленото, виолетовото, индиговото, страстно червеното и всички техни нюанси насищат есента с много сладък, леко крещящ и забележителен тренд на ярките цветове. Но хипнотизиращият ефект на графично оцветените рокли, панталони, палта в електрикови нюанси, земни и топли или контрастни цветове се превърна в една от най-силните тенденции на сезона, която, забелязваме, ще се прехвърли и в следващата пролет. Спомни си моделите на Alexander Wang, DKNY и BCBGMax Azria в шоутата по време на настоящата седмица на модата в Ню Йорк.

Правоъгълници, квадрати или просто разграфени в различни геометрични фигури и оцветени в ярки цветове рокли и плата връщат спомена за необикновената рокля от 1965-та, вдъхновена от платно на Мондриан, дело на Ив Сен Лоран, която днес вече има музейна стойност.

От абстрактните платна на Мондриан от началото на 20-ти век са и моделите в колекцията на Prada за есен-зима 2011/12, като Миуча развива перпендикулярни черни линии и цветни квадрати, на чиято основа е изкуството на холандския абстрактен художник, в нещо цветно, нещо модерно и нещо прекрасно за носене.

Никола Геские за Balenciaga също разчитат на разграфените горни дрехи като използва черно-белия контраст и го стилизира с панталон в прекрасно виолетово. Нсладата от това цветово комбиниране е за околните.

Красотата на този тренд се крие в простотата му и в същото време способността да е благодатен за всяка фигура. Представи си колко ще удължи силуета палто в правоъгълници по дължината му, а една или две геометрични форми по роклята могат да прикрият много недостатъци на фигурата.

Обожаваме обаче оцветените графично пуловери на Celine в красиви земни тонове, а още повече сме вдъхновени от празника наречен цветове и форми тази есен.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.