Следва

Organic

Седмица на модата в Ню Йорк - Разкош и рокли

Ще се говорим за поли. Фантастични, минамалистични, ярки, къси, дълги, прозрани. Как ги създадоха някои от...

All fashion преди 12 години

Ще се говорим за рокли. Фантастични, минималистични, ярки, къси, дълги, прозрани. Как ги създадоха някои от най-вълнуващите имена от програмата на седмицата на модата в Ню Йорк, чети в следващите редове:

Oscar de la Renta - Царят на кройките

Еволюция на полата, така бихме нарекли идеите на Oscar de la Renta за пролет-лято 2012.

От обемните сложно скроени поли от тежка тафта в ярки, чак наелектрезиращи цветове обаче колекцията плавно влиза в релсите на класическата бяла дантела и рокли от фина коприна.

Усещането е за лъскаво градинско парти с минзухари, жълти рози, фрезии, пера и америкакански шик от няколко емблематични десетилетия.



Нищо не ни изненадва, но при де ла Рента това не е търсен ефект, по скоро фантастичният лейбъл разчита на емоционалната ни връзка с красивите силуети и нежните скъпи материи.

Narciso Rodriguez - минимализъм в цветове



Ето го контрастът черно – бяло, който няма да спрем да обичaме, познат добре на минималистите, ето ги цветните коси, с които звездите започнаха да експериментират, ето ги характерните за дизайнера леко разкроени рокли с дължина до средата на прасеца, но тази пролет Нарцисо няма да пасува с неутрални цветове, а използва освен силата на асиметричните кройки, и ефекта на ярката и шарена вълна, заливаща ни още този сезон. Как го прави той? Цветови комбинации образуват графично оцветяване на рокли и блузи, създадени сякаш от един истински Франкенщайн в модата, оранжевото и небесно синьото са върхът, а прозрачното винаги е секси, така че Родригез е уцелил в десетката на сезона. А ние с удоволствие бихме си помечтали за една рокля от бяла коприна, която да се оплита нежно около коленете ни.

Hervé Léger



Той е традиционалистът, разпознаваемият, роклите му са секси, понякога вулгарно секси. Ако не си Виктория Бекъм или друга кокетка в xs размер обаче е много вероятно еластинът да не се окаже твоята материя. И все пак роклите за червения килим и парти нощите следващата пролет ще са разголени, силно впити, в злато, сребро, черно, кафяво и телесните цветове, но пак металик и малко ще ни напомнят за гардероба на хубавата Елена.

Vera Wang



Феята на сватбите е сериозно обвързана с бялата тема, но се оказа, че рокля Вира Уанг на подиума е също толкова прекрасна и женствена, колкото и онези Вира Уанг под блясъка на славата. Не една и две известни дами са се омъжвали в нейни рокли.

Обожаваме кройките на моделите й за пролетта на следващата година, защото има мнго фантазия, много внимание към женските пропорции и много свобода. Виж полите с цепка от горе до долу точно по средата и отпред - заради нежната органза и шифонът, от които са направени, се разтварят като криле на пеперуда на подиума.

Badgley Mischka




Дизайнерското дуо е един доста светъл експресивен лъч, от който модната седмица в Ню Йорк се нуждае, въпреки че сложните кройки на полите и роклите въобще не предполагат, че им е било лесно и забавно. Цветовте са необятни – от цялата бонбонена гама, принтовете нежни, а талиите много пристегнaти. Глътка свежест, голяма доза фантазия и много труд по изработката биха дали една хубава шестица на Джеймс Мишка и Марк Баджли, ако трябваше да оценим ревютата в деня вторник по шестобалната система.

J.Crew



Едно истинско градско момиче би се облякло точно така. Би избрало роклята, свободна и класическа, късите панталони би съчетала с по-дълга жилетка, пантофки или цветни сандали, би носила съвсем обикновени неща, но красиво изработени, цветно и майсторски съчетани, би била изцяло в J. Crew, ако можеше.

Tory Burch



Тя е готина. Вдъхновила се е Коко Шанел, 70-те, от миксирането на цветове, принтовете с геометрични фигури, от елегантността - чистата и естествената, без грам пищност. Харесваме закопчаните до горе якички на блузите, полите, които с фантазия се развиват от коляното надолу в красиви набори и плохи, влюбени сме в консервативните рокли до под коляно, които Шанел е превърнала в най-женствената дреха, обичаме цялата лекота, с която тази колекция е създадена.

Rodarte




Красота, пищност, удивително зареждащи цветове, слънчогледи, виолетки и дантели. Като прелестни декорации за хола ти. Особено сме впечатлени от ярките металически нюанси на жълтото и тюркоазеното и дори виждаме принцеса Катрин в лилавия копринен разкош на позиция 3. Миксът между цветовете също е доста сполучлив, явно пролетта ще бъде естествено продължение на ярката есен.

Marchesa




За лейбъла, под чието име излизат истински произведения на изкуството и в тях се появяват най-добре облечените дами на червения килим, няма какво да кажем повече от това, че отново имаме главозамайващи модели. Роклите са като скулптури, внушението е за много лукс и много разкош, а насладата от гледането е върховна.
 

More All fashion