Следва

Да или Не: Елфи наоколо или просто тренд. Гримирани уши

Седмица на модата в Лондон пролет-лято 2012: Първи ден от първите редове

За поредна година ще предаваме новините всеки ден от Лондон, където времето е прекрасно, а София може само да му завижда.

All fashion преди 12 години

Точно когато се опитвахме с гръм и трясък да излезем от сезона пролет-лято 2011, мислейки само за хладни есенни вечери и жилетки от кашмир, индустрията си каза думата и отново се налага да превъртим часовника и да дадем “Save As” на колекциите пролет-лято за следващата година.

Отново ще предаваме новините всеки ден от Лондон, където времето е прекрасно, а София може само да му завижда. Добрият стар Somerset House отново стана отправна точка на огромна част от интересните хора на Лондон, че и на света.

И като всеки първи ден тук, има едни начални няколко минути, в които се питаш защо тези хора просто не виреят в България, но след малко махаш мислено с ръка и си казваш, че е въпрос на почва, сиреч хумус, макар и всички да знаем, че не е така.

Първият ден винаги е спокоен, но с интересна, приповдигната атмосфера. Все още ги няма прекомерно високомерните фотографи и редактори, както и повечето от щатните знаменитости, защото в момента се опитват да стигнат от седмицата в Ню Йорк направо в шатрите в Лондон, и това прави нещата по-естествени за тeзи, които вече сме кацнали.

Разбира се, типично лондонските звезди са тук. Poppy Delevigne например, известен британски модел, успя за един следобед да смени 4 визии, за което официално получава нашия орден „Анна Делло Руссо” за цялостен принос в намирането на работа на стрийт фотографите.

Ето и най-интересното в дрехи:

Eudon Choi



Първото шоу за деня ни зарадва с отреден за нас първи ред. Младият дизайнер, който е част от платформата Vauxhall Fashion Scout ни изненада изключително приятно с топлия си геометричен минимализъм. Ако трябва да дадем две определения, то те по-скоро биха били имена. Съчетайте съвършените кройки и точна доза цветове при Celine и ги прекройте, използвайки спортното в Alexander Wang и някъде там ще получите дрехите на Eudon. Не знаем дали говори добре за един млад дизайнер да бъде определен с имена, а не с прилагателни, но във всеки случай Eudon Choi е име, което трябва да бъде разглеждано и в бъдеще.

Jean-Pierre Braganza



Миналата година всичко изглеждаше на мястото си при Jean-Pierre, който цял Лондон обожава. Тогава той показа кожа, латекс, плетива и коприна в едно, но пролет-лято 2012 за него е проекция на 33 модела, основно къси рокли с елементарна кройка от коприна и не чак толкова прост принт.



Всъщност сме доста разочаровани, като се има предвид на какво е способен дизайнерът. Сега колекцията изглеждаше по-скоро като resort, с който трябва да се подготвим за истинската лятна колекция, но де да беше така...

Sass&Bide




Sarah-Jane Clarke и Heidi Middleton определено бяха най-интересното през деня. Още финият метален меден лист, на който бе отпечатана поканата го предвещаваше. С внушителен първи ред се отличи единствено това шоу. Естествено Poppy Delevigne, която виждате в зелено сако (трети аутфит за деня), страхотната Paloma Faith, обсипана с цветя (от косата до роклята и обувките) и сладката Dionne Bromfield, която се забавляваше през цялото време, въпреки, че не можем да си я представим в повечето от тези дрехи.



А колекцията беше малко по-носима и продаваема, отколкото сме свикнали да виждаме от двете очарователни дами. Разбира се, много цвят, разбира се, огромно разнообразие от материи и една от най-интересните интерпретации на леопардов принт (дано това да е била идеята) от доста време насам.

Basso&Brooke



Двамата почти симпатични господа Bruno Basso и Christopher Brooke са известни с принтовете си и точно това показаха. Но, за съжаление, един принт не е достатъчен, за да бъде колекцията интересна.



Не харесахме грима, не харесахме стилизирането на рокля+панталон, което при haute couture есен-зима на Chanel се получи, но тук беше съвсем напънато, но пък харесахме роклята, която достойно може да бъде корица на списание ‘V’ (моделът от втората снимка).

Ann-Sofie Back Atelje



Типичен пример за лондонски „концептуален” дизайнер с първа колекция на подиум, а не показана с презентация, е Ann-Sophie Back. Имахме честта да разглеждаме дрехите от първи ред и това, че дизайнерката не се появи за поклон накрая, бе добър ход, защото дрехите бяха буквално зле ушити.



Страхотни идеи, интересен избор на материи, но най-неточните кройки, развалиха иначе добрата концепция.

Очаквай ни след малко...

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:






 

More All fashion