Следва

Печен чипс от тиквички. За да ухае на домашен уют!

Диетата на View Sofia, вдъхновена от една стара, но много красива рокля

Независимо дали е купон, на който ще видим бившата си половинка и трябва да сме страхотни в дънките си, или просто някъде, където ще сме център на вниманието...

Life преди 12 години

Скоро наближава сезонът на безкрайните коледни партита, а през тях, знаеш, енергията и добрата ни форма трудно оцеляват. А дори и те да са далече, винаги на хоризонта съществува някакво събитие, което чакаме със седмици и, разбира се, искаме да изглеждаме умопомрачително на него и то точно в онази старата, но много красива рокля от преди две години.

Независимо дали е купон, на който ще видим бившата си половинка и трябва да сме страхотни в дънките си, или просто някъде, където ще сме център на вниманието (или поне ще ни се иска), високото самочувствие и тонус са задължителна гаранция за добро прекарване.

Тези, които могат да се похвалят с особено висока воля  правят всичко възможно да се погрижат за тялото си разумен брой дни преди това, или просто си се грижат по принцип. Но за тези от нас, които нямат чак такава воля, остава денят преди или денят на въпросното парти.

На вниманието ни попадна това меню, изготвено така, че да имаме максимално енергия и минимално задържане на течности в деня на важно за нас събитие. Естествено, няма да отслабнем като с магическа пръчка, но определено коремът ни ще е идеално плосък, а тонусът на ниво. Което не е никак малко. Ето как:

На закуска отделяме малко повече време и си правим омлет. Но не какъвто и да е, а лек, което значи едно цяло яйце и три белтъка. Прибавяме му малко домати и черен пипер, но не солим. А накрая сервираме с голяма шепа рукола, чиято лека горчивина е супер полезна за черния дроб, който определено ще трябва да работи добре довечера.

Ако не можем да издържим до обед, хапваме малка втора закуска, която се състои от две кивита или мандарини и 5-6 сурови ядки по твой избор. Тази комбинация на плодова захар и полезни ненаситени мазнини ни дава необходимата енергия.

Обядът е най-важното хранене днес, така че ако денят е делничен, си го приготвяме предварително и без никакъв свян си го носим в офиса. А той е: салата табуле, която приготвяме от половин чаша марокански кускус, към която прибавяме една връзка магданоз, нарязани краставици и домати, а към всичко това сервираме печено без много мазнина пиле, и най-важното - без сол. Липсата на бързи въглехидрати ще ни попречи да се подуем, а магданозът допълнително засилва процесите на отделяне на течности.

Следобед винаги имаме нужда от нещо сладко, но този път вместо с шоколад, се задоволяваме с една голяма круша и малко кисело мляко.

С вечерята нещата стоят по-сложно, ако сме канени някъде, където тя е предвидена, обикновено под формата на бюфет. Тогава можем да си позволим от любимите си неща, но не в количества които ще обезсмислят усилията ни през деня. А ако все още имаме сили и желание за самоконтрол, наблягаме на по-леки сирена, зеленчуци, ако има такива, както и всичко рибено. И все пак, най-добрият вариант е да вечеряме вкъщи същото, което и обядвахме.

Ако през целия ден пием зелен чай, както и отвара от коприва или копър, ще се чувстваме още по-леки и слаби, поради отводняващите им свойства. По този начин, дори да не сме свалили реални килограми, ще се озовем с фин и стегнат силует, който вярно да служи на самочувствието ни за максимално забавна вечер.
 

More from View Sofia

More Life