Следва

60 години Max Mara! Палта и красота в бутика в София

YSL пролет-лято 2012. Пълната колекция на Стефано Пилати директно от Париж

В последните два дни от Парижката седмица на модата и официално от сезона пролет-лято 2012 организаторите...

All fashion преди 12 години

В последните два дни от Парижката седмица на модата и официално от сезона пролет-лято 2012 организаторите оставиха за десерт в чинията на гостите си най-знаковите си френски лейбъли, висша класа, в чийто кръг са марки с история и прекрасно минало - YSL, Chanel, Valentino и Alexander Mcqueen.

Ще ти ги представим поотделно в няколко последователни дни, за да обърнем специално внимание на всяка една колекция. Правим го, подвластни на магията на техните основатели - имена, чиито модели днес мечтаем да виждаме в гардероба си.

През годините, когато Мосю Ив Сен Лоран е начело на лейбъла си, той излиза с около 80 и повече модела в едно ревю, представи си тогава разочарованието ни да преброим само 34, дело на Стефано Пилати.

И все пак, въпреки скромния брой модели, който не говори добре за творческата сила на дизайнера, панталонът с ръб, костюмът, кутюрните рокли и сака и други важни елементи от традиционния стил на Ив Сен Лоран са налице.

Най-голямото събитие в тази колекция обаче се оказаха обувките, в които всички гости се кълняха след края на шоуто.

Много ни липсваше емоцията и разкоша в дрехите, много ни липсваше нещо, с което да помним YSL чак до другата пролет. И пак оставяме на теб да прецениш, гледайки с любопитство всеки един кадър в галерията. 
 

More All fashion