Директно от Париж: Alexander McQueen пролет-лято 2012

Близо две години след смъртта на шефа си Сара Бъртън успя да направи лейбъла, под чиито модели се...

Близо две години след смъртта на шефа си Сара Бъртън успя да направи лейбъла, под чиито модели се подписваше гениалният британец със съвършено и уникално усещане за мода, толкова исторически значим, че няма как да не й се възхитим за страшно добре свършената работа.

Първо беше роклята на Катрин Мидълтън, която стои в музея на Бъкингамския дворец, а после и изложбата от модели на Алекзандър Маккуин, която донесе половин милион посетители в музей в Ню Йорк - мечтана бройка на всяка галерия по света.

О
свен това Сара Бъртън дори с милиметър не излиза от очертанията на поверения й лейбъл, съобразява всяка идея на покойния си началник, и е на път да превърне ревютата на Alexander McQueen в изключителни модни събития.

Гостите са ясни - Емануел Алт и редицата от чуждестранни „вогъри” на първите редове, близки приятели на самия Алекзандър Маккуин и хора, значими за модния свят, звезди, модели и топ модни икони. Концепцията, която следва Бъртън, е изцяло съобразена с мечтите и терзанията на гениалния Лий Алекзандър, който сложи край на живота си през февруари 2010-та. Подводният свят, вълшебните същества, алтернативният живот и всичко онова, което вълнуваше основателя на марката, бе претворено отново от дизайнерката Сара Бъртън в колекцията пролет-лято 2012 в Париж.

Великолепните сложно конструирани модели, 34 на брой, но пък достойни за кутюр шоу, се редуваха на подиума, предизвиквайки преклонение и въздишки едновремнно. И точно затова решихме, че заслужава да бъде представена самостоятелно.

Разгледай цялата колекция и сподели с нас какво те възхити в нея!


 

Коментари: 1

V
Vintage queen (2011/10/08 / 12:50)
Най-доброто дотук от всички модни седмици. Изключителни неща, смела, съвършена работа на Бъртън.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia