Следва

Есенни шедьоври с рикота и тиква

Най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс

Не ни е писано да правим много неща, затова всичко, което правим, трябва да бъде съвършено. Ние избрахме да вършим това, затова по-добре да си струва...

Celebrities преди 12 години

Смъртта на Стив Джобс бе толкова широко отразена, че дори да не сме близки на починалия или просто маниаци на тема технологии, няма как да ни се размине тъгата и чувството за загуба. Той беше известен не само като тотален визионер, но и като чудесен оратор, затова не ни беше трудно да подберем някои от най-запомнящите се негови цитати.



Не познавам друг човек, освен самия себе си, който е губил повече от четвърт милиард за година. Определено изгражда характера.

Времето ни е ограничено, затова не трябва да живеем чужд живот. Не трябва да позволяваме гласът на чуждите мнения да заглуши собствения ни.

Не ни е писано да правим много неща, затова всичко, което правим, трябва да бъде съвършено. Ние избрахме да вършим това, затова по-добре да си струва.

Защо да бъдеш морски пехотинец, след като можеш да бъдеш пират?

След като работата ще заеме по голямата част от живота ти, единственият начин да бъдеш напълно доволен, е да я вършиш наистина добре.

Иновацията е това, което различава лидера от последователя.

Моята работа не е да бъда добър с хората. Тя е да накарам страхотните хора, които имаме, да станат още по-страхотни.

Лесно е просто да попиташ клиентите какво искат и да го направиш. Но когато си готов, те вече ще искат нещо друго.




Когато наемам нови хора, най-важният въпрос за мен е, дали ще се влюбят в Епъл? Защото ако това се случи, всичко друго ще се нареди само.

Любимите ми неща не струват пари. Повече от ясно е, че не притежаваме нищо по-ценно от времето.

Никой не иска да умре, дори хората, които вярват, че ще отидат в рая. Но това е посоката, към която всички сме се запътили, и така трябва да бъде - смъртта е начин старите да отстъпят място на новите. 

More Celebrities