Следва

Б като Библия, Б като Блог

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Приятна Миша Бъртън, ще кажеш. О, да, ще се съгласим. Но няма да пропуснем да поставим снимките й с месо в тазседмичния си избор, защото

All fashion преди 12 години

Миша Бартън и стекът

“meat is murder, and murder tastes good” казва авторът на тези снимки.
Добри снимки, ще кажеш ти, и ние ще се съгласим.

Приятна Миша Бъртън, ще кажеш. О, да, ще се съгласим.

Но няма да пропуснем да ги поставим в тазседмичния си избор, защото идеята е стара, защото трупно месо върху лицето не е добро стилово хрумване и защото, макар че стекът прилича на аржентински, а това е най-вкусното месо в света, заклан добитък в сесия никога не ни е харесвал. Чисто асоциативно.

Снимките са на американеца Тайлър Шийлдс.









Кейт Бланшет в реклама за крем на SK-II




Кейт Бланшет е много вярна на себе си в това първо свое участие в реклама на продукт за грижа за кожата на лицето. Вярна на себе си, но сякаш не толкова отдадена на продукта, който представя. Усещането, което оставя, е за дистанция от ролята, вярно, нетипична за нея до този момент, както и за подсъзнателното послание, което излъчва: "Абе, знам, че не е за мен, ама добре плащат".

"I've been using SK-II for nine years now on this path to crystal-clear skin," казва носителката на Оскар в клипа, заснет в Тайван, предназначен за Австралийския пазар, а всъщност представящ японската марка SK-II, "because of the miracle of SK-II Pitera, discovered long ago in a sake brewery where even the oldest workers had clear, youthful hands. From the first moment, I saw my skin change and become more crystal-clear ...
It's a miracle to me."

Хубаво, младост, кремове, бизнес, но не, тази Кейт не ни е убедителна.



Деми Мур статична и безинтересна в рекламната кампания на Ann Taylor




За втора поредна година Деми Мур снима кампания за американския лейбъл Ann Taylor. Американците обожават актрисата и това вероятно е добър търговски ход от страна на фирмата. Виждаме Деми в празничен декор, инспириран от северните приказки за ледени принцеси, облечена в блузи и поли с камъни и бродерии, подходящи за предстоящите празници, както и якета и елечета от изкуствена кожа, подходящи пък за сезона.



И макар че госпожа Мур изглежда чудесно за своите почти 49 години /ще ги навърши на 11.11.11, Боже, какво число/, тук погледът й изглежда уморен, косите й са твърде дълги, а фотошопът откровено дразни.



Гуинивер Вас Сийнъс замести Хейли Стайнфийлд като лице на Prada




Миуча Прада замени 14-годишната Хейли Сайнфийлд с модела Гуинивер Ван Сейнъс, която е с около 20 години по-голяма, за предстоящата кампания за resort 2012 на Miu Miu . Снимките на 34-годишния модел, която е в бизнеса от средата на 90-те, са дело на Дейвид Симс и някак не ни очароваха. Позата на Гуиневер е доста смущаваща, като че ли всеки момент ще роди или поне е на посещение при гинеколога. Забелязал това, абсолютно забравяш роклята, чантата, аксесоарите и изобщо идеята на кадъра.



Най-грозният аутфит от шоколад




На снимката по-горе виждаш бившата Мис Франция Синди Фабре, облечена в нещо като одеждите на принцеса Зина, само че не от кожа, а от шоколад. Причината е кампания на Salon du Chocolat, популярна марка в южна Франция. Ансамбълът е дело на Бенджамин Брас и очевидно е изисквал доста умения, но никак не ни впечатли и дори се питаме нужно ли бе толкова блажено фин шоколад да се изхаби за това. 

 

More All fashion