Следва

Къде, според теб, се намира Ивана Скендерова?!

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Докато се забавлява на парти в началото на лятото, Ясмин, съпругата на фронтмена на групата Саймън, се сеща за...

Fashion преди 12 години

1. Мариакарла Босконо в корейското издание на Vogue за Ноември

Кадрите са дело на Rafael Stahelin, а стайлингът - на Ye Young Kim.

Бледа, есенна, ужасно нежна е Мариакарла на снимките - великолепна работа на Рафаел Стелин.
Облечена в Margiela, Neil Barrett, Gareth Pugh, Balmain, тя е изящна и безобразно елегантна, а от нея струи светлина на очакване и готовност "нещо да се случи", която те вкарва в приказката мигновено.

Представяме си я като неземно добра учителка по балет, която чака майсторския си клас,за да му предаде новите две стъпки, които отвеждат директно в съвършенството. Или като жена, която обича много и чака той да се върне там, откъдето всичко, без стола зад бюрото и единичния дюшек, е изнесено буквално предния ден.
Невероятно красиво, много секси, великолепно.

2. Мадона пуска нов бранд

Като се има предвид страхотния усет на Мадона за търговия, респективно търговски успех, предвиждаме същото и за анонсирания буквално преди дни пуск на новия бранд на поп-звездата - "Truth or Dare by Madonna". Рекламиран към момента като глобален лайфстайл проект, "Truth or Dare by Madonna" ще предлага всичко, вкл.обувки, чанти, бельо, аксесоари и парфюми.

MG Icon, както е името на компанията на Мадона, ще си партнира ексклузивно с американската верига Macy's в началото, което ще е идната година. Веднага след това продуктите ще залеят всички големи магазини в Щатите.
За проекта Мадона казва: "Просто дойде момента. От години ме питат кога ще пусна собствена марка и то безброй пъти. Е, времето дойде".

"Truth or Dare by Madonna" е насочен към широк възрастов таргет - жени от 27 до 50 години, които имат неостаряващ във времето стил и и секси излъчване. Това е и посланието на самата Мадона, едновременно силна, успешна, женствена, секси.

Интересът, с който се очаква линията, е огромен и има защо. Всичко, което тя пуска на пазара, има свойството на магнит. Показа го и големия успех на младежката й линия - "Material Girl". Помним и ефекта на торнадо, който предизвика колаборацията й с H&M.

Харесваме новината, защото мейнстрийма никога не ни е бил любим. Дори кoгaтo говорим за масови марки. И те, както високия клас, заслужават физиономия и индивидуалност, най-малкото в името на собствените си потребители. Знаем, че Мадона няма да предаде очакването за доза специалност и неочакваност, която подслажда живота, вкрючително и модния.

3. Christian Louboutin - страхотна книга по повод 20-ия юбилей на фирмата



Книгата, посветена на името-фетиш в света на звездите, е в силно лимитиран тираж от само 100 бройки. Цената й и 150 долара, обемът - 350 страници, а съдържанието - преизпълнено освен с музите на Лубутен, още и с непубликувани снимки от младите му години, любимите му модели и създаването им в годините. Изобщо отсега има диагноза за придобиването на това издание в само две думи - must-have!

Към книгата има и готина торба, в която да я носиш. Вещ-фетиш, в която в 6 глави са описани невероятните приключения на един обущар - от началните му години при Шанел и Ив Сен Лоран, през отделянето му и възхода на самостятелния му бизнес. История на успех и великолепие, в която става ясно, че Кристиян никога не е подарявал обувки. На никого - нито на звезди, нито на приятели, нито дори на Опра Уинфри.
Срахотно!

Най-добрият и сигурен начин да се сдобиеш с копие от изданието е като пишеш в бутика, а адресът е:

Christian Louboutin
650 N. Robertston Boulevard
West Hollywood, CA 90069
T: 310.247.9300
F: 1 310.247.9330
Hours: Sun 12 – 5PM; Mon – Sat 11 – 7PM

4. Камуфлажни мотиви, които фосфоресцират

Само някой немски експериментатор може да е достатъчно смел за да предложи това не на друг, а на модна къща Диор. Става дума за серия цветни аксесоари за следващия сезон. Успехът на експеримента е очевиден - чантите, портмонетата и обувките са хипнотизиращи буквално, и смеем да твърдим, че както за много колеги, така и за нас, нещичко от тях ще ни кара да ги купим, купим, купим, за да ги сложим под мишница или около глезена идната пролет.

Когато от Диор се обръщат към концептуалиста Анселм Рейле с идеята да разработи за тях единична серия от аксесоари, отправната линия е съвсем ясна - обувките, бижутата и чантите ще са издържани в изключително типичния за немеца камуфлажен десен. И въпреки че по принцип много обичаме този принт, признаваме,че тук голямото УАУ се дължи на щипката Диоров почерк -ок, нека бъде камуфлаж, но ярък, цветен, безапелационен.

Розово, жълто и зелено блестят в най-ярките си нюанси в типичното за модната къща богатство на внушението. Освен че всеки от аксесоарите би бил вълшебната доза празник към всеки тоалет, те пречупват дистанцията към Диор като нещо ужасно далечно и недостъпно по ред причини, с перфектно уловеното от Анселм модерно градско настроение.

Чудесно сътрудничество, неочаквано, но много, наистина много добро.





По бутиците от пролетта...

5. Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Хелена Кристенсен, Ева Херцигова и Ясмин Ле Бон във видео на Duran Duran!



Как, освен като леко носталгично, може да се опише участието на всички тези величави моделски имена от 90-те в най-новото видео на Duran Duran? Като разточителна украса, казваме ние и признаваме: и в носталгията, и в красотата "на буци" няма, няма да има и не е имало никога нищо прекалено. Напротив - колкото повече, толкова повече.

Докато се забавлява на парти в началото на лятото, Ясмин, съпругата на фронтмена на групата Саймън, се сеща за гениалната идея да покани своите също толкова прочути колежки да вземат участие във видеото на бандата кам най-новото им парче Girl Panic. Тук показваме 5 кадъра от готовата работа, за която всякакви прилагателни от типа красиво, изумително, великолепно и пр, просто нямат смисъл.



Мацките са все едно членовете на групата, само че в една супермоделска версия. Моделите се придържат към почерка на музикантите, най-вече стилово.



Видеото е отнело около 2 дни, за да бъде готово, режисьор е Jonas Ackerlund, носител на награда за рекламата с Кейт Мос на Dior Addict, както и на видеото към 'Paparazzi' на Лейди Гага. Преди 20-ина години супермоделите отново бяха събрани заедно за видеото към парчето на Джордж Майкъл 'Freedom', когато играха Наоми, Синди, Линда и Кристи Търлингтън.



Т.е., без идеята да е нова, опитът днес изглежда още по-естетски и нямаме търпение за официалната му премиера утре, на 8-ми ноември. А довечера на парти на Harper's Bazaar UK, в сътрудничество с чиито екип е направен сталйнгът на моделите, ще бъде и първото излъчване на филма.


 

More Fashion