Следва

В нова есенна кожа

Поклон пред музата на гения - Лулу де ла Фалез

Всички, които познават живота и работата на Ив Сен Лоран, познават и името на иконичната муза на дизайнера...

All fashion преди 12 години

Всички, които познават живота и работата на Ив Сен Лоран, познават и името на иконичната муза на дизайнера, шефка на отдела за аксесоари към модната къща, невероятно близката до него Лулу де ла Фалез. Лулу е починала онзи ден в дома си в Париж на 63 години.

Именно тя е жената, вдъхновила Сен Лоран за може би най-известната емблема на творчеството му - дамския смокинг. Лулу стои и зад неговите прозрачни ризи, които, освен, че инспирира, често носи и самата тя.
Двигател, заедно с Ив, на линията Rive Gauche - дрехи с бохемски дух, които без да са от-кутюр, са шити ръчно, стоят перфектно и са почти вечни с класата си, макар и по-достъпни като цена.

Лулу де ла Фалез е човекът, който създава характерното звучене на бижутата на модната къща, оглавявайки дълги години отдела за аксесоари на Ив Сен Лоран. Всички, които са имали близък контакт с Лулу твърдят, че тя се е отличавала с изключителен усет към детайла, както и невероятен вкус към много и различни бижута, съчетани в перфектен ред.

След оттеглянето на Сен Лоран от бизнеса, тя също напуска, и прави своя собствена линия, която се продава в едноименен бутик на улица "Камбон".

Като споделяме мнението на повечето колеги, работещи в областта, че такива жени се раждат рядко, и затова - колкото по-често припомняме примера им, толкова по-добре, отддаваме почит на Лулу де ла Фалез, най-голямата муза на вероятно най-големия гении, със серия от великолепни черно-бели снимки, които казват много.

Поклон!

 

More All fashion