Следва

Защо харесваме Christopher Kane за J Brand

Пълната колекция Tom Ford пролет-лято 2012. Мистерията е разгадана - няма мистерия

Хубавите неща ставали бавно! Определено тази максима е валидна и за новата колекция на Том Форд, която чакаме...

All fashion преди 12 години

Хубавите неща ставали бавно! Определено тази максима е валидна и за новата колекция на Том Форд, която чакаме да видим от месец септември. Тогава дизайнерът, който го играе доста потайно и дори малко дразнещо, откакто се появи отново на модната сцена, показа, пак инкогнито, своите пролетни модели. Достъпът бе разрешен само за журналисти-приятели на Том, както и звездни персони и потенциални клиенти, естествено.

И след като толкова дълго забулените модели се показаха официално във Вог, честно казано - мистерията съвсем не изглежда толкова очарователна.

Форд беше споделил преди време, че иска да прави класически дрехи, а не тренди колекции, които да си отиват със сезона. Но леко деветдесетарската линия, тук-там и от времето на 70-те, която колекцията поема, е повече ретро класик, отколкото умен поглед към бъдещата пролет.

Иначе тук са малката черна рокля, полата тип молив, както и класическото кожено яке. Цветовете са черно, бяло, розово, златисто и крещящо лилаво, червено. Женствена е, но извън тези рамки, е доста предвидима, малко повлияна от стила YSL, където Форд работи известно време (най-силно си личи в черния смокинг и белия костюм), има рокли с големи деколтета, буфанчета, пера и дори корсети.

Посланието отново е сексапил до степен на пресищане и определено първата дамска колекция на Форд бе по-добра от тази. А знаем, че в модата, както и във всичко останало, успех е това да умееш да надскачаш себе си.

И все пак сподели и ти с нас какво мислиш за пролетната колекция на Tom Ford.
 

More All fashion