Следва

МИНАЛОТО: Модата и колите на 50-те

Гранд дамата на Jimmy Choo напуска, за да прави свой моден бизнес

Тамара Мелон, криейтив директор и съосновател на Jimmy Choo, явно е решила да чертае своя път сама. След...

All fashion преди 12 години

Тамара Мелон, криейтив директор и съосновател на Jimmy Choo, явно е решила да чертае своя път оттук нататък сама. След като официално съобщи, че от края на този месец пътищата им с Jimmy Choo се разделят, тя оповести и решението си да създаде собствен лейбъл. Всъщност дори е изпреварила напускането си и е започнала работа по новия си проект още преди месеци.

След 15 години работа в Jimmy Choo Мелон не се притесни да каже, че има достатъчно доходи, за да инвестира в лейбъл, и то напълно сама.

Изобщо не се съмняваме, че ще бъде толкова продуктивна и креативна колкото до момента и в следващия си проект.  Мелон минава през клиника за рехабилитация, приказна сватба, бременност и последващ тежък развод, и въпреки това никога не губи духа на търговеца в себе си, като успява да трансформира малък бизнес на обущар в Източен Лондон в иконичната марка Jimmy Choo.

Освен обувки, в последните години под етикета на марката излизат също и аксесоари като чанти, шалове и дори парфюми.



И да не забравяме, че тя поставя рекорд за най-добрия аутфит на бизнес дама, носен някога! И то не къде да е, а на събрание на OBE (Order of the British Empire) в Бъкингамския дворец.

Как да не я обичаме? Успех, Тамара!
 

More All fashion