Следва

Пълната колекция Amy Winehouse за Fred Perry

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Пълният архив на американският Vogue вече е факт. Всяка отделна страница от всеки брой на списанието ще е на...

All fashion преди 12 години

Новият архив на Vogue струва на потребителя 1,575 долара за вход

Пълният архив на американският Vogue вече е факт. Всяка отделна страница от всеки брой на списанието ще е на разположение на интересуващите се в нарочен сайт, побрал всичко от дебюта на Vogue през 1892 до днес. Според източници от изданието в архива има опции за търсене по десетилетия, брандове, дизайнери, фотографи и пр., може да се сортира също по статии, корици, сесии. Свършената работа е огромна като достижение, изисквала е огромен ресурс енергия и търпение и заслужава адмирации.

Единственото, което не ни харесва, което не значи, че не го намираме за справедливо, е годишната такса за ползване. Точно 1 575 долара за една година. На следващата година пак толкова.

Освен това абонамента е възможен единствено чрез WGSN, компанията-партньор на Vogue по изграждането на сайта. Цената ни се видя шокираща и това e причината да включим инициативата на модната библия в тазседмичния ни негативен избор.

При все това признаваме, че има логика в цената. Това е сайт, на който няма да има реклами, които да го издържат. От друга страна Vogue имат пълното право да държат невероятният им архив да остане с ексклузивен статут, все пак това е тяхната къща. И все пак е жалко, че с тази грамадна такса ще се загуби възможността за проследяване на епохалните им модни постижения от повече хора.

Лимитираната серия на кралската коледна играчка



Лимитираната серия на кралската коледна играчка, издържана в бяло и синьо, с преплетените инициали на Уилям и Катрин и датата на сватбата им, се предлага на цена от 85 лири в едва 1500 бройки. Златото по играчката е 22-каратово, а към нея има и специална подаръчна кутия. Харесваме по принцип всички символични предмети, както и красивите коледни украси, само че точно такава няма да си купим. Има нещо остаряло в цялата инициатива, нещо далечно и като че без връзка с действителността.

Всъщност е на прага на тоталното безмислие. А това винаги ни е дистанцирало.

Колекцията Amy Winehouse за Fred Perry



Колекцията Amy Winehouse за Fred Perry вече може да се пазарува он-лайн от сайта на марката. От всички продажби ще има отчисления към фондацията на Ейми Уайнхаус.

Колекцията стана факт след съгласието на родителите на певицата след смъртта й, и след доста размишления, по думите на самия Пери.

Дрехите вече са факт, принтове с кадилаци, изтеглени встрани очила и джубоксове, розово, черно и синьо, едноцветни и с кариран десен.

Колекция семпла, традиционна и неоткрояваща се, каквато кръстницата й категорично не беше. В този смисъл не харесваме Amy Winehouse X Fred Perry, което обаче не означава, че тя няма да има търговски успех. Някои имена продават всичко. Или почти.

Виж цялата колекция тук>>

Червеното палто на Alexandre Vauthier



Френският Vogue оповести за предстоящата изложба на ексцентричния маестро, която ще показва работата му в последните години, а акцентът ще бъде върху любимото му червено във всичките му форми, от най-интензивните нюанси през дълбоко тъмночервеното до маково червеното.

С уговорката, че обожаваме червено, си признаваме, че не харесваме палтото на дизайнера от колекцията му есен-зима 2011-2012г. В тази връхна дрешка всичко е too much - много обеми, много коси, много червено, много пристегната талия. За да харесаме кожа с косъм в червено трябва наистина всичко да е прекалено майсторски направено. Тук изобилието от форми и обеми ни идва в повече, особено при ръкавите на масивното дизайнерско решение.

Над 20 корици на модни списания се окичиха с Louis Vuitton



Есенно-зимната им колекция за 2011 се появи на повече от 20 обложки, в това число Vogue, Harper’s Bazaar, L’OFFICIEL.

И ако миналия сезон един от най-оборотните артикули на показ беше бяла дантелена рокля на Dolce&Gabbana, сега на почит са различните елементи на фетиша, които са знакови в колекцията на Louis Vuitton.

Колекцията е стилизирана изкусно и ние безкрайно много ценим труда на Марк Джейкъбс, но доминантните позиции на определени брандове започват да дотягат, когато се натрапват в лицето на публиката.

Ето и още подобни корици>>
 

More All fashion