Следва

На разпродажба! Или всичко, което си струва да купим в последните дни на намаленията онлайн

Editors' choice - Любими тенденции пролет-лято 2012

Макси дължината ще е хит и тази пролет и аз съм изключително щастлива от това дизайнерско решение. Влюбена...

All fashion преди 12 години

Преди голямата модна инвазия в Америка и Западна Европа, която ще се случи през февруари и ще ни зареди с есенно-зимно настроение, се обръщаме към пролетта, сезонът, който чакаме с нетърпение още от септември, и най-страхотните тенденции от подиума.

В рубриката Editors’ Choice направихме една селекция на любимите ни пролетно-летни трендове за 2012-та, които са чудесна прелюдия към новия моден сезон, а след февруари, когато ще посетим по традиция Лондон, Париж и Милано с отразяване всичко случващо се там, ще се посветим в търсене на най-страхотните пролетни неща у нас.

Но засега виж какво набелязахме с точното си око:

Макси рокли и изобилие от шапки, Веселина


Dior, D&G, Oscar de la Renta

Макси дължината ще е хит и тази пролет и аз съм изключително щастлива от това дизайнерско решение. Влюбена съм в дългите романтични рокли с дължина под коляното и до глезена, а ако са плисирани и в свежи цветове съм направо вманиачена.

Разбира се, леките материи, които ласкаят тялото са за предпочитане, като на първо място за мен стои тафтата, коприната и сатенът. Но няма да пренебрегна и памукът. Моите любими Oscar de la Renta и D&G са се погрижили да ми угодят и този сезон. А белите и оранжевите рокли ще са на челно място в списъка на предпочитанията.

Дантелените роклички внасят един особено нежен полъх на идващата пролет и няма да бъдат пропуснати от мен. Нека не забравяме и принтовете на цветя, защото както природата, така и ние разцъфваме с пролетните тенденции.


Armani, Burberry Prorsum, Blumarine

И като един истински маниак на тема шапки съм издигнала в пълен фетиш този аксесоар. Дизайнерите също са ги избрали за пролетните си колекции, били те с периферия, каскети или бохемско небрежни. Може пък тази година ще се престраша да нося широка периферия в градски условия. Разнообразието е голямо, както в цветовете, така и във формите. Нина Ричи и Дона Карън поддържат любовта ми към този важен детайл от визията.

Птици навсякъде, Полина



Marc by Marc Jacobs, Commuun, Kenzo, Giles

Птиците са едно от нещата, които със сигурност свързваме с идването на дъгоочакваната пролет и края на така омразната на всички ни протяжна зима. Що се отнася до птиците обитаващи уютно любимите ни материи, пролетта на 2012г. е най-подходящият момент да ги оставим да се настанят трайно в гардероба ни. Какво по-голямо тържество на романтиката и женствеността от малка птичка в полет!

На това завръщане на романтичната вълна в дамската мода заложиха смело от Giles, Manish Arora, Marc by Marc Jacobs, Kenzo, Commuun.

Ефирни платове, бродерии и принтове, Петя


Aquilano e Rimondih, Valentino

Това лято леки ефирни платове, плетива, бродерии в телесни и нежни цветове, са прекрасен избор за дългите летни нощи около морето.


Rochas, Dolce&Gabbana

За сметка на това пък, не може да се лишим и от доза авангард. Флорални принтове с ярки цветове, рокли с ексцентрични акценти по тях.

От нежна и замечтана в безкрайния хоризонт до самоуверена и искаща тук и сега. Именно лятото ти дава необятната възможност да преобразяваш себе си всеки ден.

Втора кожа, Елена


ACNE, Altuzarra, Maison Martin Margiela

Пролетта, която ни предстои, е изключително богата на трендове, сякаш дори повече от друг път.

Аз имам няколко фаворитни линии за сезона, но една от тях ме води като настроение и нагласа още отсега към топлото и по-разхвърляно време, подчертано повече от останалите.

Гладката кожа, или както обичам галено да я наричам "втората кожа". Силно застъпена при дизайнерите за тази пролет, почти в 100% от случаите монохромна, подчертано лъскава.


Band of Outsiders, Agnes b.

На поли, рокли, панталони или бюстиета, в черно, мастилено, екрю и натурално кафяво.

Харесвам тренда, защото е супер секси, защото никога не остава незабелязан и защото не мисля, че важната дреха от лицева кожа се окончава до стандартното кожено яке.

Особено много ми допада идеята за лъскава, много тясна кожена пола и риза с широко отворено деколте, и панталон от дебела кожа с висока талия, хубав Т-шърт и мега високи платформи.

Рокли в стила на 20-те, Гергана



Обожавам женствеността, маниерниченето, лукса и усещането за празник на тази епоха, наречена Арт Деко. Абсолютно правите рокли до средата на глезена от най-фина коприна, с колан, задължително много ниско на талията, са били моята първа среща с модата от американските филми, които гледахме в захлaс след 90-те, като "Великия Гетсби" на Франсис Форд Копола, пресъздаден прекрасно по романа на Ф. Скот Фицджералд. Там роклите на богатите нюйоркчанки, които се забавляваха всяка вечер, бяха истинска мечта за мен.

В ежедневието си, по примера на Chloe и Reed Krakoff, с малък клъч в ръка, с висок ток и спретната прическа, роклята изглежда прекрасно върху всяка красива, дори и леко закръглена фигура. Тази пролетна тенденция успява някак да отключи и най-женственото в мен като с магическа пръчка.


Reed Krakoff, Narciso Rodriguez, Chloe

А за коктейл и всякакви специални вечери, предпочитам ето тези зашеметяващи модели:


Emporio Armani, Gucci, Derek Lam
 
Нямам търпение за пролетта!
 

More All fashion