Следва

Петъчна доза СЕКС: Адриана Лима за Victoria's Secret и всички спечелили 15-те аромата Armani Code Sport

Приказки от Haute Couture Пролет 2012: Chanel by Karl Lagerfeld

Безкрайна синева. Така бихме могли да опишем най-точно най-новата колекция висша мода за 2012 при Карл...

All fashion преди 12 години

Безкрайна синева. Така бихме могли да опишем най-точно последната колекция висша мода за 2012 при Карл Лагерфелд. Всякакви нюанси на синьото, макар присъствие да имат и класическите за марката черно и бяло, забелязахме на модния подиум в Париж. Роклите издължават врата и торса, като характерна е ниската талия с плитки джобове.

Дизайнерът отново се заиграва с женско-мъжките характеристики, като отбелязва, че моделите са пъхнали ръце в джобовете, като „момчета, които се опитват да задържат падащите си дънки”. Ние от своя страна пък смятаме, че женственост излъчва всяка една рокля от представянето – било то с обемни ръкави или характерната за лейбъла яка-лодка.

Доста футуризъм е вложил майсторът във всеки дизайн, като дори прилага и целуфан към изработката на някои от тях. С такава прецизност, че на нас ни изглежда като най-фината коприна. Различни и нестандартни материи ни навеждат на мисълта за космически кораби, а небето във всичките си оттенъци е представено в цветовете.

Акцент в шоуто са и костюмите с дълга до глезените долна част – сако и рокля или пола със силно втален силует. Синьото дълго двуредно палто ни грабна веднага със семплата си, но брилянтна кройка и нестандартни ревери.

Забелязваме младежка дързост в цялостната колекция и поглед към бъдещето със запазената класа на традицията. Почти виждаме как Лагерфелд ни намигва закачливо с онази дяволитост, която само той може да изобрети във всеки модел от колекцията, но и с нотка божественост, която ни издига до небесата.
 
Виж последните колекции на Chanel:
Индия! Колекцията на Chanel pre-fall 2012. Пиршество на въображението
Директно от Париж. Пълната колекция на Chanel пролет-лято
 

More All fashion