Следва

Дизайнерът Джонатан Сандърс спечели наградата от 200 хиляди паунда на Британския моден съвет

Приказки от Haute Couture Пролет 2012: Трибют на Ейми Уайнхаус в колекцията на Jean Paul Gaultier

Тазгодишната колекция висша мода на френския дизайнер е в чест на певицата Ейми Уайнхаус, която почина...

All fashion преди 12 години

Тазгодишната колекция висша мода на френския дизайнер е в чест на певицата Ейми Уайнхаус, която почина миналото лято. Нейната запазена марка – стилът, обаче продължава да живее в творбите на Жан Пол Готие. Колкото и да не ни се вярва, изисканата красота и елегантност на haute couture и бунтовническите облекла на британката някак съвсем хармонично се съчетават в шоуто на дизайнера.

Като се започне от характерния за Уайнхаус „кошер” в прическата, мине се през плътната очна линия и бенката и се стигне до неглижираните 60-те години в тоалетите, всичко на подиума бе възпоменание на уникалността й. Сякаш можеш да усетиш дяволитостта на духа й във всеки нестандартен аутфит – бейзболно кожено яке с макси пола, любимите й поли-молив са съчетани с акцент в обемни ръкави или тренч без един ръкав.

Асиметричността и свежите цветове загатват за дързостта на талантливата Ейми да бъде различна въпреки всичко. Изключително изоблие от материи и цветове се разходиха по подиума и далеч не бяха траурни – тафта, органза, коприна, сатен, тюл и вълна в нюанси на лилаво, червено, зелено, синьо, розово, оранжево, екрю и разбира се, фаворитът на певицата – черно.

Забелязахме дори флорални щампи на места и бродерии по булчински воали, които ни напомнят за многоликия талант на френския дизайнер.

Красиво избродирани корсети в сватбен стил, в черно и в бяло, разходиха двойничките на покойната изпълнителка, а ние доловихме депресивните й състояния в готическата дантела с воал.

Скандалът е в кръвта и на двамата творци, така че никак не ни учудва вдъхновението на Готие. Като цяло той е искал да напомни за тънката талия и слабостта на Ейми към провокацията, която не я напусна дори в смъртта.

Ние сме изключително щастливи, че можем да си спомним нашата любимка по този зрелищен начин, достоен за огромното й присъствие като изпълнител.

Изпълнени сме с трепет тепърва да виждаме духа на британката в тоалетите на червения килим. Дотогава просто ще си припяваме „Back to Black” и ще се престрашим да прекалим с очната линия.

Виж още колекции Висша мода Пролет 2012>>
 

More All fashion