Следва

Най-интересното от седмицата на модата в Копенхаген Есен-Зима 2012/13

Приказки от Haute Couture Пролет 2012: Armani Prive

За тази колекция любимият ни италианец е бил вдъхновен от змията и всичките й метаморфози. Ние се питаме...

All fashion преди 12 години

За тази колекция любимият ни италианец е бил вдъхновен от змията и всичките й метаморфози. Ние се питаме защо ли това животно, натоварено с толкова негативни конотации може да бъде вдъхновение, а още повече и неволно сравнение с женската природа. Но продължаваме да гледаме в захлас моделите и откриваме, че изборът му може би не е бил случаен. Може би не е и случайност приликата й с миналогодишната haute couture пролет 2011, пак толкова великолепна.

Като цяло в колекцията нюансите са лъскави и преливат през маслинено зелено, резеда, сребърно и черно. Тук-таме забелязваме и златистото на кобрата. Хареса ни футуристичния елемент по главите на моделите, който вероятно трябва да напомня пъргавия език на змията. А правите линии на цялостния силует и дължините миди и макси добре обрисуват представата на Джорджио за жената през тази пролет висша мода – строга, делова, но толкова прелъстително секси. В крайна сметка нали такава е змията – лукава и подмамваща, но винаги постига каквото иска. Ако не ни вярваш – просто погледни в световния бестселър Библията.

Връщаме погледа си към измамно подмамващата колекция висша мода на Армани. Трябва да отбележим неминуемият змийски принт, който властва като десен при тоалетите, малките клъчове и ръкавиците, а крокодилската кожа в този случай си е точно на мястото. Змийски люспи наподобяват и абстрактните орнаменти по раменете на моделите.

Всъщност раменете с подплънки са основен акцент в блейзърите и саката, а прозрачните материи ни напомнят за слузестата природа на влечугото. Така, както когато линее то сменя кожата си регулярно, така и доста от вечерните рокли са напластени, асиметрични и бляскави.

Бижутата също не бяха подминати в цялостната концепция и забелязахме колие във формата на змия, обеци и пръстени с подобни орнаменти.

Каквато и да е била първоначалната подбуда на дизайнера, ние сме очаровани от изненадващо красивите силуети, които са „произлезли” от неугледното влечуго като муза. Материи като тафта, коприна, дантела и тюл допълваха усещането за сексапил, който се плъзга по тялото и оставя всяка съпротива излишна. Пред повелите на змията всеки е безпомощен. Особено ако е от мъжки пол.

Виж още Haute Couture Пролет 2012>>

More All fashion