Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

Пренаситени от емоции и впечатления, но все пак с място за още, завършихме и четвъртия поред моден ден в британската столица

All fashion преди 12 години

Пренаситени от емоции и впечатления, но все пак с място за още, завършихме и четвъртия поред моден ден в британската столица. Една еуфория, за която можеш само да си мечтаеш и която те поема във вихъра си на невиждани модни представления.

Peter Pilotto

Пътуването на Питър до Азия дава отпечатък в принтовете на колекцията. На мястото на първоначалните футуристични неонови шарки идват флорални елементи, които са вдъхновени от китайските оперетни маски. Хареса ни триизмерността на багрите и формите. Всички модели внушаваха един особен сюрреализъм, който граничеше с футуризма.

Синьо във всички нюанси ни пренасяше в една подводна действителност, а червените акценти от лисича кожа ни връщаха към действителността. Кадифето при роклите смекчаваше крещенето на неоновите принтове и придаваше на цялата колекция една крачка напред във визията на лейбъла.

Antonio Berardi

„Да живеят извивките!” би гласяло мотото на Антонио, който е известен с пристрастията си към силует тип „пясъчен часовник”.

В тази колекция забелязваме само няколко бегли отклонения от досегашната му творческа линия. Прави линии можем да забележим само при палтата – независимо дали от кожа с косъм, сака или тренчове.



В останалите си модели огромно място заемат плисетата и всякакви подгъви под талията, която е добре подчертана. Палитрата е в огнено червено, тюркоаз, нежно прасковено, сиво и чернобяло. Харесахме тази нова трактовка на женствеността с помощта на плисета.

Pringle of Scotland



В тази колекция Алистър Кар се заиграва с цветовете, което ни прави особено щастливи. По един доста деликатен, но уверен начин, той поставя ментово зелена яка на камилско бежово палто или пък тъмно синьо смесва с розово в друго палто.

Широко застъпени са плетивата за неговата есенно-зимна колекция, като не пропуска класическото кашмирено поло.

Открихме и пънк елементи като червения кожен бомбър и мини-полите с предизвикателна цепка. Харесаха ни пастелните цветове като бебешко розовия пуловер, който според нас бе основен акцент в шоуто. Практични и топли модели ни предложи за следващата есен и този лейбъл.

Christopher Kane



Идеята на дизайнера да пресъздаде и най-дълбоките грехове на подиума оживява вчера на обяд. Мрачните черни вертикални райета в началото отстъпват място на лилаво-червени нюанси, които той оприличава на съсирена кръв. Дори множеството бродерии на цветя в комбинация с кашмирен пуловер не могат да внесат своята привична живост, а по-скоро напомнят за дяволска безнадежност. Лъскавите материи и нюанси на синьо, както и гладката кожа при много от облеклата наподобяваха броня, която е в пълен дисонанс с каквато да е женственост. Мрачното настроение на Кейн е неговият голям коз в творческото осъществяване на тази зимна колекция.

Michael van der Ham



Отличителният почерк на дизайнера в правенето на объркани, но приятно умни колажи в моделите си се запазва и в тази негова колекция. Тук обаче той експлоатира плетивата в комбинация с color-blocking, като например раирани близа и пола в ментово зелено, тъмно синьо и червено. Вдъхновението му от стария Холивуд проличава в блясъка на топовете с буфан ръкав и фините материи при роклите. Една еклектика, която заобичахме от пръв поглед!

Erdem



Галерията в Южен Лондон „подслони” подобаващо зимната колекция на Ердем. Цели произведения на изкуството бяха неговите модели, които той оприличава на „същества на мрака”. Не знаем защо дизайнерите са толкова демонични по отношение на зимните си колекции, но облеклата му бяха всичко друго, само не и мрачни. Дължина до коляното и вталени силуети напомняха за 50-те години на XX век, а богатата палитра от лилаво, розово, синьо и жълто съвсем ни изпълниха с позитивизъм. Множество бродерии, дантела и флорални мотиви са самото олицетворение на истинската жена, но някак ни се струваха доста пролетни за есенна колекция. Но повече цвят през зимата не е навредил никому.

Mark Fast



Семпли, но реалистични бяха моделите на Марк за идната есен. Райетата и плетивата играят основна роля в колекцията, а отличителният знак на дизайнера – плътно прилепналите рокли, и този път запазиха водещите си позиции. Палитрата е приглушена, предимно в сиво-телесните нюанси, както и класиката на черно-белото. Обемните палта и удобните вълнени жилетки прибавят значително подобрение в развитието на Марк Фаст, а ние нямаме търпение да следим неговите следващи изяви и бързаме за шоуто на Burberry Prorsum.

Giles



В една романтична приказка ни въвлича Дийкън Жилс в колекцията си есен-зима 2012/2013. Роклите от шифон, органза, сатен и дори пера бяха основата на една брилянтно замислена чудновата история, която доста ни напомня Haute Couture, особено при елемента с маските. Металическа нежно синя дантела и лазерно скроен сатен доказват, че една зимна колекция не е нужно да е практична, за да ни плени. В тази пищност, която гали сетивата с удоволствие можем да наречем Жилс нашия виртуозен магьосник.

Ще завършим обзора на вчерашния четвърти ден от лондонската седмица на модата с колекцията на McQ Alexander McQueen. Чети след малко! 

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.